25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 22 de febrer de 2013

El Servei Comarcal de Català del Montsià participa a l'acte del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

Deu alumnes del curs de català Bàsic 2 que imparteix el Servei Comarcal de Català (SCC) del Montsià van participar a l'acte commemoratiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer, a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d'Amposta.

El Servei Comarcal de Català del Montsià participa a l'acte del Dia Internacional de la Llengua Materna a Amposta

El Dia Internacional de la Llengua Materna 2013 a Amposta.

El grup d'alumnes va llegir poemes i textos sobre aspectes religiosos o tradicionals del seu país d'origen en les llengües següents: català, castellà, guaraní, panjabi, urdú, romanès, anglès i francès. També hi va haver un parlament de la tècnica del SCC al voltant de les accions que tira endavant el Consorci per a la Normalització Lingüística a Amposta i al Montsià, especialment en els àmbits de l'acolliment linguístic i el programa Voluntariat per la llengua. En total, una trentena de persones vinculades al Consorci (alumnat, professorat i voluntariat) van assistir a l'acte.

L'Àrea d’Adults de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó va ser l'organitzadora d'aquesta celebració ja tradicional a la ciutat. Durant l'acte, que va començar a les 18.00 h, també hi va haver intervencions d'usuaris de l'Escola de Llengües i Cultures de les Terres de l’Ebre, l'Escola d'Art i Disseny (ESARDI) i l'Escola d’Adults. La celebració també va incloure l'actuació de la cantautora ebrenca Montse Castellà, que va oferir el recital Parents de part de riu. L'acte acabarà amb una degustació de pastes ampostines.

La celebració del 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999. Té per objectiu promoure el multilingüisme i la diversitat cultural. La data representa el dia de 1952 en què uns estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el bangla, com a una de les dues llengües nacionals del que era Pakistan en aquell moment, van morir per trets de la policia a Dhaka, la capital actual de Bangladesh.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes