25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 12 de febrer de 2013

Amposta i Tortosa celebren el Dia Internacional de la Llengua Materna

Les ciutats d'Amposta i Tortosa organitzen sengles actes commemoratius del Dia Internacional de la Llengua Materna el 21 de febrer de 2013.

Amposta i Tortosa celebren el Dia Internacional de la Llengua Materna

A Amposta, la celebració tindrà lloc a l'Àrea d’Adults de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, a partir de les 18.00 h. Alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística d'Amposta i d'altres centres educatius d'adults de la població participaran en una lectura de poesia en diferents llengües. També hi haurà l'actuació de la cantautora ebrenca Montse Castellà, que oferirà el recital Parents de part de riu. L'acte acabarà amb una degustació de pastes ampostines.

El Centre de Normalització Lingüística de les Terres Ebre, l'Escola de Llengües i Cultures de les Terres de l’Ebre, ESARDI i l'Escola d’Adults col·laboren en l'organització de l'acte.

D'altra banda, la Biblioteca Marcel·lí Domingo (BMD) de Tortosa acollirà l'acte commemoratiu a les 18.45 h. Alumnat i voluntariat del Consorci per a la Normalitzacio Lingüística de Tortosa i representants dels clubs de lectura en francès i anglès de la BMD faran la lectura en català i altres idiomes d'un poema de Salvador Espriu, El meu poble i jo, en el marc de les activitats de l'Any Espriu, amb motiu del centenari del poeta.

El Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa l'organitza la Biblioteca Marcel·lí Domingo, Amics i Amigues de la UNESCO i el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre.

La celebració del 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999. Té per objectiu promoure el multilingüisme i la diversitat cultural. La data representa el dia de 1952 en què uns estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el bangla, com a una de les dues llengües nacionals del que era Pakistan en aquell moment, van morir per trets de la policia a Dhaka, la capital actual de Bangladesh.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes