25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 5 de juliol de 2007

El TERMCAT obre en línia el primer diccionari de motociclisme

S’hi defineixen termes com ara aturada a boxs, brífing, challenge, fiasco, posició preferent o superbike

Coincidint amb les darreres curses del Gran Premi de Motociclisme, el Centre de Terminologia TERMCAT ha fet públic en el seu web (www.termcat.cat) un diccionari que recull per primera vegada els termes bàsics d’aquest àmbit.

El recull aplega i defineix 186 termes amb els equivalents corresponents en castellà, francès i anglès, que provenen del Diccionari general de l’esport que el TERMCAT està elaborant amb vista a publicar-lo aquest any mateix. El diccionari agrupa modalitats del motociclisme com ara challenge, motocròs, quads, ral·lis, trial o velocitat; acrobàcies i maniobres sobre la moto com ara cavallet o plegada; termes relatius a la competició com ara fiasco, llibre de ruta o mur de pneumàtics; o operacions sobre la moto com trucatge.

Aquest diccionari forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, disponible al web del TERMCAT, que aplega reculls de terminologia específica sobre temes relacionats amb l’actualitat social. Destaquen títols com ara el Diccionari de futbol, la Terminologia dels esports d’aventura o el Diccionari de la renda. La interfície utilitzada, igual que en la resta de títols d’aquesta col·lecció, permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s’encarrega de coordinar les actuacions terminològiques en llengua catalana.


Més informació a www.termcat.cat.


TERMCAT

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes