25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 15 de gener de 2013

Exposició amb motiu dels aniversaris dels diccionaris Fabra i Alcover-Moll a Institut Cristòfol Despuig

L'exposició amb motiu del 80è aniversari de la publicació del Diccionari general de la llengua catalana, de Pompeu Fabra, i del 50è aniversari de la publicació del darrer volum del Diccionari català-valencià-balear (DCVB), d'Antoni M. Alcover i Francesc de B. Moll, es pot visitar al vestíbul l'Institut Cristòfol Despuig, de Tortosa.

Exposició amb motiu dels aniversaris dels diccionaris Fabra i Alcover-Moll a Institut Cristòfol Despuig

Imatge de la mostra a l'Institut Cristòfol Despuig.

La mostra és una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE), impulsada a la darreria de l'any 2012 amb l'objectiu de divulgar aquestes dos magnes obres lexicogràfiques de la llengua catalana.

En la mostra s'ha volgut subratllar la vinculació d’erudits ebrencs amb aquests diccionaris i amb els seus autors. Joan B. Manyà i Tomàs Bellpuig van ser dos dels “col·laboradors especialment actius” del DCVB. D’altra banda, l’assagista benissanetà Artur Bladé i Desumvila, arran de l’admiració que tenia per Pompeu Fabra, va escriure dos dels principals estudis existents sobre l’autor del DGLC: Contribució a la biografia de mestre Fabra [1965] i Pompeu Fabra, biografia essencial [1969].

L'exposició es pot visitar del 16 al 31 de gener de 2013 al vestíbul de l'Institut Cristòfol Despuig (camí de Betània, 5).


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes