25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 10 de gener de 2013

Ester Franquesa, nova directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL

Avui s'ha publicat al DOGC el nomenament de la senyora Ester Franquesa com a nova directora general de Política Lingüística. Amb aquest nomenament, Ester Franquesa assumeix també la presidència del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Ester Franquesa, nova directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL

Nascuda a Badalona, és llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i té el Diploma d’Estudis Avançats en Comunicació i Humanitats per la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Ha estat cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, directora de l’Àrea de Llengua de l’Institut Ramon Llull (2002-2004) i directora i gerent del Consorci Centre de Terminologia TERMCAT (1997-2002).

També ha exercit de professora de llengua catalana i de terminologia en l’àmbit universitari i és autora de diverses obres en el camp de la llengua i la comunicació.

Va rebre el Premi de nous estudis de sociolingüística Lupa d’Or, edició de 2010, de la Societat Catalana de Sociolingüística de l’Institut d’Estudis Catalans, per l’obra Doble oficialitat i llengua pròpia: dues llengües i un territori. Textos de Josep M. Puig Salellas (2009).


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes