25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 21 de desembre de 2012

El director general d'Immigració i la presidenta del CPNL lliuren els certificats dels cursos del programa de Reagrupament i Treball

Des del 2007 s'han organitzat 142 cursos amb més de 1.100 inscripcions

El director general d'Immigració i la presidenta del CPNL lliuren els certificats dels cursos del programa de Reagrupament i Treball

Aquest matí s'ha celebrat, a la seu de la Direcció General per a la Immigració, l'acte de lliurament dels certificats dels cursos de reagrupament del CPNL, que aquest any 2012 ha organitzat 20 cursos, amb un total de 155 inscripcions. L'acte ha comptat amb la participació d'Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, i de Xavier Bosch, director general per a la Immigració.

Durant la seva intervenció, Yvonne Griley ha destacat que “aquests cursos us donaran més oportunitats de feina”. També ha comparat la nova immigració amb la que va arribar a Catalunya a mitjan segle XX i ha encoratjat l'alumnat a “dissenyar i formar part de la Catalunya del segle XXI”. Finalment, la presidenta del CPNL ha assenyalat que aquest país ”acull en llengua i acull en cultura”.

Per la seva banda, Xavier Bosch ha explicat el programa de Reagrupament i Treball, ha descrit la tipologia d'alumnat assistent i ha destacat que “una de cada tres persones assistents ha trobat feina”. També ha remarcat que l'objectiu del programa és la identificació amb el país d'acollida i ha demanat a l'alumnat “no sigueu només observadors, impliqueu-vos en un país que és vostre i dels vostres fills”.

La Generalitat de Catalunya (a través de la Direcció General per a la Immigració) promou cursos d'inserció sociolaboral per a persones immigrades d'origen estranger, que han arribat per reagrupament familiar.
L’objectiu del programa és dotar dels coneixements necessaris per poder integrar-se en el món laboral. La formació s’estructura en diferents mòduls. D’una banda, els mòduls de l’àmbit laboral, que inclouen els coneixements específics de l’àmbit al qual s'han d’integrar i són impartits per les entitats o ens locals del territori. De l'altra, el coneixement de l’entorn i l’aprenentatge de la llengua catalana que és impartit pel CPNL. El CPNL organitza 65 hores de formació, que inclou l’aprenentatge del català adaptat a les necessitats lingüístiques del sector professional per al qual s’està formant l'alumne.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes