25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 19 de desembre de 2012

L'acte del Dia del Voluntariat a Sabadell reconeix la tasca dels voluntaris per la llengua que condueixen activitats de llengua, cultura i cohesió

El dia 13 de desembre, a la sala Miguel Hernández, va tenir lloc l’acte de reconeixement públic a persones de diverses entitats de Sabadell que han destacat per la seva acció voluntària durant l’any 2012.

L'acte del Dia del Voluntariat a Sabadell reconeix la tasca dels voluntaris per la llengua que condueixen activitats de llengua, cultura i cohesió

En el marc del Dia Internacional del Voluntariat, que es celebra el 5 de desembre, l’Ajuntament de Sabadell (per mitjà de Sabadell Suma-Programa de Voluntariat) va organitzar una acte de reconeixement a aquesta dedicació. De totes les persones voluntàries que donen part del seu temps a diverses associacions de la ciutat, cada entitat va proposar algun dels seus integrants per al reconeixement en una tasca desinteressada, sovint poc visible, que fa que es puguin dur a terme projectes i accions que sense la contribució de la persona voluntària no serien possibles.

El Voluntariat per la llengua del CNL de Sabadell va proposar Ricard Salvà i Vicenç Peig, de l’Associació Artística Kakaiba, per haver impartit un taller de teatre adreçat a voluntaris i aprenents. A banda de les parelles lingüístiques, el Voluntariat per la llengua potencia la difusió i promoció de la llengua i la cultura catalanes mitjançant activitats complementàries de cohesió conduïdes per persones voluntàries. En aquest marc, el Ricard i el Vicenç han impartit classes de tècniques teatrals a participants en el Voluntariat per la llengua, tant aprenents com voluntaris. Un cop per setmana, des del 2010 fins a l’actualitat, i en el marc del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, han dedicat el seu temps per ajudar diverses persones a perdre la por a l’escenari, a emprar tècniques teatrals, a millorar l’ús del català i a crear esperit de grup. Des d’aleshores, de forma voluntària i desinteressada, s’han fet tres tallers i s’ha creat xarxa social entre voluntaris i aprenents.

L’acte de reconeixement, doncs, va contribuir a fer visible la vàlua dels voluntaris que destaquen, sense esperar res a canvi, en aquest àmbit. En el cas del Consorci per a la Normalització Lingüística, va ser un reconeixement als voluntaris per la cultura que condueixen activitats de llengua, cultura i cohesió en el marc del programa del Voluntariat per la llengua, que en aquest any 2012 arriba a la xifra de les 375 parelles a la ciutat de Sabadell.


CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes