25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 30 de novembre de 2012

Inauguració de l'exposició "Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua"

La mostra, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat, narra el procés de normalització del català a través de les campanyes de foment d’ús de la llengua de la Generalitat dels darrers 30 anys

Inauguració de l'exposició

Dimecres a la tarda es va fer la inauguració oficial de la mostra “Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua”. Aquesta exposició, que commemora el 30è aniversari de “la Norma”, la primera campanya institucional de foment de l’ús del català, es podrà visitar a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona fins el 9 de gener de 2013.

L’acte va comptar amb la presència de la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Yvonne Griley, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; la comissària de l’exposició, Farners Llinàs; la protagonista de la campanya ‘la Norma’, Anna Solà; el creador del personatge, Lluís Juste de Nin, i el president de l’Institut d’Estudis Catalans, Salvador Giner.

En la presentació de l’exposició, la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Yvonne Griley, ha destacat que “totes les campanyes fetes en favor de l’ús del català al llarg d’aquests 30 anys tenen en comú l’entusiasme i la voluntat d’apel·lar els ciutadans perquè incorporin la llengua catalana en la seva vida quotidiana”. “Amb aquesta exposició, hem volgut reconèixer la feina de totes les persones, institucions i entitats que han contribuït i contribuiran a fer del català cosa de tots”, ha explicat Griley.

La mostra, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, vol narrar el procés de normalització del català dels darrers 30 anys. El fil conductor és el material gràfic i multimèdia de les grans campanyes de foment de l’ús que s'han dut a terme, situades en el seu context social i històric. L'exposició mostra les icones de la campanya "El català, cosa de tots" i de moltes altres que s'han portat a terme al llarg d'aquests anys per promocionar l'ús del català, com ara "El català depèn de vostè", "Tu ets mestre", "Dóna corda al català" i "Encomana el català", entre d'altres. El CPNL és el protagonista de dos plafons de l'exposició, un d'institucional i un altre del Voluntariat per la llengua, que expliquen d'una manera molt gràfica i visual l'activitat que el Consorci duu a terme al territori.

“Avancem amb el català. 30 anys treballant per la llengua” es podrà visitar a les Cotxeres del Palau Robert de Barcelona entre el 29 de novembre de 2012 i el 8 de gener de 2013 (de dilluns a dissabte de 10 a 20 h i diumenges i festius de 10 a 14.30 h). Més endavant l'exposició itinerarà per diverses poblacions del país i de fora de Catalunya.


CPNL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes