25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 14 de juny de 2007

Es presenta el primer Diccionari de telecomunicacions en català

L’obra, en la qual han participat més de 50 especialistes de la UPC, és el quart volum de la col·lecció Ciència i Tecnologia

Dijous, 14 de juny, a les 11:30 hores, a l’Aula Màster del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), tindrà lloc la presentació del Diccionari de telecomunicacions. Aquest volum és el quart dins de la col·lecció Ciència i Tecnologia, coeditat per Enciclopèdia Catalana i el TERMCAT, i que ha estat elaborat conjuntament per un equip d’especialistes de la UPC, coordinats pel Servei de Llengües i Terminologia, Enciclopèdia Catalana i el Centre de Terminologia TERMCAT.

La presentació comptarà amb la presència del rector de la UPC, Antoni Giró, que la presidirà; el secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Miquel Pueyo; el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Bosch; el president del Grup Enciclopèdia Catalana, Agustí Montal; la directora del TERMCAT, Rosa Colomer; el coordinador científic del diccionari i professor del Departament de Teoria, Senyal i Comunicacions de la UPC, Ignasi Corbella, i la cap del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC, Marta de Blas.

Col·lecció Ciència i Tecnologia
La col·lecció Ciència i Tecnologia va néixer l’any 1995, promoguda pel Servei de Llengües i Terminologia de la UPC i pel vicerectorat de Comunitat Universitària, mitjançant l’establiment d’un acord de col·laboració amb Enciclopèdia Catalana. S’hi han publicat el Diccionari de matemàtiques i estadística (2002), el Diccionari d’economia i gestió (2001), el Diccionari d’enginyeria civil (2005) i el Diccionari de telecomunicacions (2007).

Han participat en aquesta col·lecció prop de 500 professionals, que han col·laborat en la creació d’uns 50.000 nous termes, que s’han incorporat al cabal científic de la llengua catalana.

Més informació a www.termcat.cat.Barcelona, 14 de juny de 2007
TERMCAT

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes