25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 12 de juny de 2007

Alumnes del CNL fan pinya amb els castellers de Mataró

Van fer-se seu el lema: força, equilibri, valor i seny

Una quinzena d'alumnes dels cursos d’acollida i voluntaris i aprenents del programa Voluntaris per la llengua van visitar la seu dels Capgrossos, la colla castellera de Mataró, divendres passat.
Alumnes del CNL fan pinya amb els castellers de Mataró
Alumnes dels cursos d’acollida i voluntaris i aprenents del programa Voluntaris per la llengua van visitar la seu dels Capgrossos de Mataró divendres passat per saber més coses del fet casteller i descobrir alhora la història d’una de les colles castelleres amb més anomenada dels països catalans. Cinc dels visitants, procedents del Marroc, Mali, Perú i Bolívia van cenyir-se la faixa vermella i van col·laborar a fer la pinya dels nombrosos castells que es van assajar.
Primer, el president dels Capgrossos, Carles Guanyabens, va donar-los algunes dades històriques i va introduir-los en la terminologia dels castells. Després els alumnes van sorprendre’s, en l’assaig de la canalla de la colla, de la valentia de nens i nenes, el més petit dels quals té tres anys. I van decidir posar-se la faixa i afegir-se a la pinya d’assaig del pom de dalt (dosos, acotxador i enxaneta).
A continuació, els alumnes i aprenents van poder participar en estructures més grans: van formar part de la pinya de l’assaig del tronc dels castells que els Capgrossos portaran a plaça en les seves properes cites del calendari casteller.
Els nois i noies del Marroc, Mali, Perú i Bolívia van viure una jornada d’emoció i companyonia amb els castellers de Mataró.
Durant aquesta visita a l’assaig dels Capgrossos, alumnes i voluntaris van fer-se seu el lema dels castellers: força, equilibri, valor i seny!


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes