25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 8 de novembre de 2012

Yvonne Griley inaugura els cursos de català 2012-2013 de l'Aula de Llengua i el Voluntariat per la llengua de Tàrrega

L’acte inaugural del cursos de català 2012-2013 de l'Aula de Llengua i el Voluntariat per la llengua de Tàrrega es va fer ahir a la Biblioteca Central Comarcal de Tàrrega.

Yvonne Griley inaugura els cursos de català 2012-2013 de l'Aula de Llengua i el Voluntariat per la llengua de Tàrrega

Yvonne Griley va inaugurar els cursos de l'Aula de Llengua de Tàrrega

L'acte fou presidit per l'alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta de la Diputació de Lleida, la senyora Rosa M. Perelló, i va comptar amb la presència de la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i directora general de Política Lingüística, la senyora Yvonne Griley, el conseller comarcal d’Educació a l’Urgell, el senyor Josep M. Casals, i la directora del CNL de Lleida, la senyora Conxita Navarro.

Durant l'acte es van presentar les dades d'activitat 2011-2012 del CNL de Lleida i, concretament, les actuacions que el CNL organitza a Tàrrega, com ara les gimcanes lingüístiques que s'han dut a terme a l'Urgell des de l'any 2005. A continuació, es van presentar públicament les 20 parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua que s'han constituït a Tàrrega aquesta setmana.

En el seu parlament, Yvonne Griley va expressar la seva satisfacció per ser a Tàrrega i per inaugurar els cursos de català de l'Aula de Llengua i el Voluntariat per la llengua d'aquest municipi. També va desitjar al nou alumnat de l'Aula “que el CNL us doni eines, recursos, coneixement, que us ajudi a progressar, i que les activitats complementàries que us ofereix, us ajudin a triar, a saber més de la nostra cultura, de la nostra història, de la nostra raó de ser. Nosaltres ens enriquirem coneixent-vos, tal com s'ha fet al llarg de segles de l’existència del poble català. Sense la vostra participació no hauríem arribat allà on som (seríem evidentment diferents), i volem ser com som i no volem deixar-ho de ser”.

A continuació, el rapsoda Amat Baró, poeta i professor del CNL de Lleida, va recitar uns poemes d'autors catalans, que van emocionar l'alumnat, els voluntaris i aprenents del CNL de Lleida i els representants d'entitats i associacions targarines que van assistir a l'acte.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes