25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 7 de novembre de 2012

Yvonne Griley encoratja l'alumnat dels cursos de català 2012-2013 del CNL de Tarragona a fer de la llengua un motor del país

L'acte inaugural del nou curs 2012-2013 del CNL de Tarragona es va fer per primer cop a Vila-seca

Ahir al vespre es va fer, a l'Ajuntament de Vila-seca, l’acte inaugural dels cursos de català 2012-2013 del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona.

Yvonne Griley encoratja l'alumnat dels cursos de català 2012-2013 del CNL de Tarragona a fer de la llengua un motor del país

Vila-seca va acollir la inauguració dels cursos de català 2012-2013 del CNL deTarragona

L'acte fou presidit per l'alcalde de Vila-Seca i president de la Diputació de Tarragona, el senyor Josep Poblet i Tous, i va comptar amb la presència de la presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley, la regidora d'Ensenyament de l’Ajuntament de Vila-seca, la senyora M. Àngels Ponce, i el president del CNL de Tarragona, el senyor Santi Pallàs.

La senyora M. Àngels Ponce va iniciar l’acte destacant el compromís de l’Ajuntament de Vila-seca amb el CPNL i amb l’ensenyament del català a la seva població des de començaments dels anys 90. A continuació, el senyor Santi Pallàs va parlar de l'estreta col·laboració entre el CNL de Tarragona i el consistori, relació que ha motivat que l'acte se celebrés precisament a Vila-seca.

L’escriptor i periodista Francesc Valls-Calçada va fer una xerrada sobre la seva relació amb la llengua catalana des de la seva infantesa i de com veia la situació actual del català a les comarques tarragonines.

En el transcurs de la seva intervenció, la presidenta del CPNL va destacar que “Vila-seca és exemple de terra d'acollida i de cohesió, i en aquest moment és una icona d'un país que emergeix gràcies a la força de la seva gent, de les persones que el fan i de la fermesa dels dirigents que el representen. Junts construïm i consolidem el país avançant amb la llengua. Espero que el curs que s'inicia signifiqui per a tothom un altre graó amunt en la nostra trajectòria nacional”. Yvonne Griley va finalitzar el seu parlament desitjant als nous alumnes “que el CNL us doni eines, recursos, coneixement, que us ajudi a progressar, i que les accions complementàries que us ofereix, us ajudin a triar, a saber-ne més de la nostra cultura, de la nostra història, de la nostra raó de ser. Nosaltres ens enriquirem coneixent-vos, tal com s'ha fet al llarg de segles de l’existència del poble català. Sense la vostra participació no hauríem arribat allà on som (seríem evidentment diferents), i volem ser com som i no volem deixar-ho de ser”.

Finalment, l’alcalde de Vila-seca va encoratjar els assistents a mantenir el compromís amb la llengua dins d’un projecte conjunt de país. L’acte va cloure amb les paraules d’inauguració oficial de l’alcalde.

L'acte, que es va desenvolupar en un ambient agradable i distès, va comptar també amb l'assistència del senyor Joaquim Nin Borreda, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, i del senyor Jordi Agras Estalella, delegat del Departament de Cultura a Tarragona.


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes