25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 8 de juny de 2007

Nous cursos de català amb entorn virtual d'aprenentatge

Durant el curs 2006-2007, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha ampliat la seva oferta de cursos amb plataforma virtual de programari lliure Moodle a tots els cursos a distància de nivell bàsic i elemental. El CNL de Barcelona també ha iniciat una experiència pilot amb cursos a distància i semipresencials dels nivells intermedi i de suficiència.
Nous cursos de català amb entorn virtual d'aprenentatge

XIII Trobada de centres d'autoaprenentatge, a la Universistat de Barcelona.

En el marc de la XIII Trobada de centres d'autoaprenentatge que es va fer a la Universitat de Barcelona el dia 31 de maig, el Servei d'Autoaprenentatge i Formació a Distància (SAFD) del CNL de Barcelona va presentar l'adaptació d'aquests cursos a la xarxa de recursos que ofereix l'entorn virtual.

L'oferta actual de cursos a distància i semiprensencials amb plataforma Moodle del CNL de Barcelona va adreçada als nivells bàsic, elemental, intermedi i de suficiència intensius.

Els cursos en entorn virtual d'aprenentatge (EVA) donen un nou equilibri entre el material, l'aprenent i el tutor. L'EVA no només ofereix a l'aprenent l'accés al material en línia, sinó que esdevé un espai obert d'aprenentatge integrat que ofereix activitats en línia (wikis, fòrums, xats...) i un ventall de recursos i enllaços a altres webs que permeten ampliar el material de treball. L'entorn virtual facilita l'autoavaluació i la regulació de l'aprenentatge i, a més, esdevé l'espai de trobada on interacturen els aprenents i els tutors creant una comunitat virtual.

D'altra banda, l'entorn permet incloure informació sobre les activitats presencials o extracurriculars.

Partint d'aquestes observacions, s'ha treballat per ampliar l'oferta amb noves activitats que integrin tots els recursos possibles per tal de fomentar al màxim la interacció i la cooperació.

Cursos a distància
A l'aula virtual dels cursos bàsics i elementals es treballa amb el material Diàleg Multimèdia al qual s'hi accedeix en línia i amb les activitats i els recursos que s'han incorporat a la xarxa.

A l'aula virtual dels cursos intermedi i de suficiència es treballa amb exercicis multimèdia autocorrectius i amb les unitats de síntesi.

Cursos semipresencials
Els cursos semipresencials o bimodals combinen el treball d'aprenentatge amb exercicis multimèdia autocorrectius, les sessions presencials regulars i l'entorn virtual.

L'espai virtual d'aprenentatge d'aquests cursos és un espai de reforç, de presentació i avaluació de continguts del curs i també és l'espai de trobada i de comunicació entre alumnes.Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Servei d'autoaprenentatge i formació a distància

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes