25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 5 de novembre de 2012

La Fundació Joan Miró i el CPNL signen un conveni per promoure l'ús social del català

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Yvonne Griley, i la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet, han signat aquest matí a la Fundació Joan Miró un conveni de col·laboració que té l’objectiu de promoure i difondre la llengua, la història i la cultura catalanes entre la població i especialment entre les persones nouvingudes.

La Fundació Joan Miró i el CPNL signen un conveni per promoure l'ús social del català

Yvonne Griley i Rosa Maria Malet

Aquesta col·laboració consolida la voluntat de les dues entitats de treballar conjuntament i en xarxa per fomentar l'ús social del català com a llengua pròpia de Catalunya i facilita l’apropament a la cultura entesa des de totes les vessants (la popular i també la d’excel·lència) de totes les persones que conviuen al territori. La importància de la figura de Joan Miró com a artista polivalent fortament vinculat a la terra i a la societat i la projecció internacional de la Fundació fan d’aquest conveni un exemple de la relació que el CPNL vol establir amb institucions culturals del nostre país.

D'acord amb aquest conveni, el CPNL es compromet a difondre les activitats de la Fundació, tant entre tots els participants del programa Voluntariat per la llengua com entre l'alumnat dels cursos de català que organitza, i a assessorar-la en temes lingüístics.

Per la seva banda, la Fundació Joan Miró es compromet a difondre el programa de Voluntariat per la llengua entre els seus visitants i treballadors. Alhora oferirà descomptes a les persones participants en aquest programa i als alumnes dels cursos de català organitzats pel CPNL.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana. Entre les quals, el Voluntariat per la llengua que posa en contacte voluntaris i aprenents per practicar el català oral fora de les aules de manera distesa.

Més informació: www.cpnl.cat


Àmbit de Projecció
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes