25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 30 d'octubre de 2012

El CPNL i l'associació Veu Pròpia col·laboren per fomentar la integració lingüística de les persones nouvingudes que viuen a Catalunya

El Consorci i Veu Pròpia han signat un conveni marc de col·laboració

El CPNL i l'associació Veu Pròpia col·laboren per fomentar la integració lingüística de les persones nouvingudes que viuen a Catalunya

Moment de l'acte de signatura

La presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Yvonne Griley, i el president de l'associació Veu Pròpia, Josep Ruiz, han signat aquest matí a la seu del CPNL un conveni marc de col·laboració amb l’objectiu d'afavorir la integració lingüística de les persones nouvingudes que viuen a Catalunya.

Veu Pròpia és una associació de nous catalanoparlants, dones i homes de totes les edats, que no van tenir el català com a llengua inicial però que l’han adoptat com a llengua pròpia i el defensen com a llengua de cohesió social i com a llengua comuna de tots els residents als territoris de parla catalana.

Aquest conveni consolida la voluntat de les dues entitats de treballar conjuntament i en xarxa per fomentar l'ús del català com a eina de convivència i defineix i consolida les línies bàsiques d'actuació conjunta.

Veu Pròpia comparteix amb el CPNL l'objectiu de fomentar l'ús social del català entre persones que volen fer de la llengua una eina de comunicació i aproximació al territori, la societat i la cultura que els acull, sense que el coneixement de la llengua escrita hagi de ser un requisit indispensable per assolir aquesta fita. En aquest sentit, el CPNL té la
voluntat d'arribar a través d'aquesta col·laboració als ciutadans de barris de petites i grans poblacions que volen aprendre la llengua per parlar-la, independentment del nivell acadèmic que tinguin o del que estiguin en disposició d'assolir.

D'acord amb aquest conveni, Veu Pròpia donarà suport i difondrà el programa Voluntariat per la llengua entre els seus associats i col·laborarà en els actes i activitats que el CPNL organitzi en el territori.

Per la seva banda el CPNL, a través dels 22 centres de normalització lingüística que hi ha arreu de Catalunya, donarà a conèixer l'associació i difondrà entre el seu alumnat i les persones que participen en el programa Voluntariat per la llengua les activitats que Veu Pròpia organitzi entre elles el projecte “Compartim parelles”.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més inforació: www.cpnl.cat
 


Àmbit de Projecció

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes