25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 25 d'octubre de 2012

El conseller de Cultura obre les III Jornades d'Aprenentatge de Llengües

En el decurs de l’acte, la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL presentarà al sector el nou entorn virtual d’aprenentatge de català Aula mestra

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, obrirà demà divendres, 26 d’octubre, a les 09.00 hores, a la Universitat Pompeu Fabra, les III Jornades d’Aprenentatge de Llengües: Entorn, Eines i Recursos Didàctics, que organitza la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb la col·laboració del Grup de Recerca sobre Aprenentatge de Llengües (Gr@el) de la Universitat Pompeu Fabra. A l’acte hi participarà també la vicerectora de Professorat de la Universitat Pompeu Fabra, Louise McNally.
 
Les III Jornades tenen 250 professionals inscrits, majoritàriament de l’àmbit de l’ensenyament del català a adults, i també hi ha docents de secundària, batxillerat i escoles oficials d’idiomes. L’edició 2012 és un punt d’inflexió en les activitats formatives que s’han portat a terme en els últims trenta anys, ja que suposen un lloc de trobada per parlar de les competències comunicatives, més enllà de l’ensenyament purament lingüístic, i ofereixen un entorn virtual d’aprenentatge per a professors i alumnes, flexible i fàcil d’utilitzar.
 
En el decurs de l’acte, la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, Yvonne Griley,  presentarà el nou entorn virtual d’aprenentatge de català Aula mestra; el professor de la Universitat Pompeu Fabra Josep M. Castellà farà la conferència  “Aprendre i ensenyar (la) llengua. Reflexions epistemològiques sobre l’ensenyament lingüístic”  i la professora, també de la Pompeu Fabra, Olga Esteve, impartirà la conferència “Cap a l’avaluació competencial en l’ensenyament- aprenentatge de llengües”.
 
El tema central de les III Jornades és la presentació d’Aula mestra, un projecte dirigit i finançat per la Direcció General de Política Lingüística, que forma part del Parla.cat, la plataforma d’ensenyament i aprenentatge de la llengua catalana. El nou portal facilita la comunicació entre el professorat de llengua catalana i promou una xarxa segura d’intercanvi de coneixement. Gràcies a Aula mestra els professors de català d’arreu del món poden dissenyar cursos a mida i posar-los en línia per als seus alumnes. Aquests cursos queden disponibles en obert a la plataforma perquè els puguin utilitzar altres professors o alumnes.  L’eina ofereix una formació variada i flexible: cursos de llenguatge d’especialitat, de nivell inicial i superior, itineraris d’aprenentatge, sessions de reforç i complements de cursos presencials.
 
A la presentació d’Aula mestra hi assistiran representants d’entitats i associacions d’immigrants, perquè l’eina és un complement per fer  l’acolliment lingüístic.


Departament de Cultura

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes