25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 1 de juny de 2007

La nutricionista Magda Carlas ens convida a fer una dieta equilibrada i saludable

Una bona alimentació i una mica d'exercici, claus per una bona salut

Magda Carlas, metgessa nutricionista i experta en temes d’alimentació, ens va convidar ahir en el decurs de les caminades xerrades Salut i llengua! a fer una dieta sana i equilibrada.
La nutricionista Magda Carlas ens convida a fer una dieta equilibrada i saludable
Carlas ens va aconsellar seguir una alimentació basada en la dieta mediterrània: fruita i verdura, carn poc greixosa dos o tres cops per setmana, i, més sovint, peix.
La metgessa, que escriu al suplement del cap de setmana de La Vanguardia i que té 12 llibres publicats sobre temes d’alimentació, va convidar-nos a defugir, en general, els productes envasats i els refrescos enllaunats o embotellats.
També ens va recomanar no fer dietes desequilibrades per perdre pes en poc temps, perquè sovint són poc efectives i nocives per a la salut. Acostumen a ser dietes massa rígides, que fan passar una gana poc saludable. Al contrari, el que cal és alimentar-se d’una manera adequada a cada edat, i fer extres de tant en tant. Carlas va dir que la millor manera de fer dieta és fer-la sota supervisió mèdica, amb un metge que en la primera visita esmerci més d’un quart d’hora a conèixer els hàbits alimentaris del seu pacient per poder, d’aquesta manera, donar-li pautes perquè els canviï.
Una bona alimentació i una mica d’exercici cada dia, una horeta, són, per la nutricionista, un bon mètode per prevenir certes malalties.
Magda Carlas també va voler recordar que una bona part del món pateix problemes de desnutrició, i que molts dels seus habitants no tindran un desenvolupament físic i intel·lectual com el que podem tenir nosaltres per aquest motiu.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes