25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 17 d'octubre de 2012

Presentació de Temps era temps, un llibre digital de contes de diversos llocs del món

El dimarts 16 d’octubre va tenir lloc, al Teatre Modern del Prat, l’acte de presentació del llibre digital Temps era temps, un recull de catorze contes de diversos llocs del món que han explicat els alumnes dels cursos de català del Prat de Llobregat.

Presentació de Temps era temps, un llibre digital de contes de diversos llocs del món

Aquests contes han estat enregistrats pels mateixos alumnes, que han interpretat els personatges, i per representants d’entitats del Prat que han fet de narradors. A més, cada conte està ambientat amb un fons musical que recorda la música tradicional del país d’origen.

Temps era temps forma part del projecte d’acolliment lingüístic de la ciutat. Hi han participat, conjuntament, els departaments d’Igualtat i Ciutadania i el de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat; el Centre de Normalització Lingüística del Prat, el Centre de Formació d’Adults Terra Baixa i el Centre de Promoció Social Francesc Palau. A més, també hi han col·laborat l’empresa el Prat Comunicació; l’empresa d’inserció social per a joves, Saó; el Centre de Terminologia de Catalunya, Termcat i 14 entitats de la ciutat.

L’objectiu d’aquest treball conjunt ha estat propiciar l’aprenentatge de la llengua catalana, promoure’n l´ús social entre les persones que acaben d’arribar i aconseguir que la ciutadania tingui una percepció positiva de la diversitat cultural i de la convivència entre persones de diferents orígens.

A l’acte de presentació hi van assistir l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, acompanyat per diferents representants municipals, i Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística.

En el transcurs de l’acte es va poder veure un vídeo que il·lustrava tot el procés d’elaboració del llibre, des que els alumnes expliquen els contes a classe fins que l’enregistren als estudis de la ràdio del Prat. A més, també s’hi van poder veure els autors de la música i de les il·lustracions, i alguns narradors que valoraven la seva experiència d’haver col·laborat en aquest projecte. Després del vídeo, Martha Escudero, narradora professional de contes, d’origen  mexicà,  va explicar en català, tres contes del llibre Temps era temps, acompanyada per Joan Miró, compositor de les músiques dels contes i del percussionista Carles Grima.

Per poder veure el llibre digital s’ha d’anar a les adreces web següents:


CNL El Prat de Llobregat
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes