25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 23 de maig de 2007

El programa Voluntaris per la llengua s'obre als comerços de la ciutat

Amb l’objectiu d’incrementar la participació ciutadana en el programa Voluntaris per la llengua, el Centre de Normalització Lingüística de Cornellà dóna la oportunitat als comerços de la ciutat d’establir acords de col·laboració per mitjà dels quals s’afavoreix dur a terme accions tan quotidianes com adquirir productes, utilitzar serveis i ser atesos en català amb plena normalitat. Voluntaris per la llengua és un programa que pretén fomentar l’ús del català en les relacions personals facilitant que les persones que tenen coneixements de llengua catalana es llancin a parlar-la i que les persones que habitualment parlen català no canviïn de llengua innecessàriament. 

El Centre de Normalització Lingüística distribuirà una llista dels establiments col·laboradors a totes les parelles lingüístiques que es formin a partir del programa Voluntaris per la llengua. També facilitarà la incorporació del personal de l’establiment col·laborador en torn preferent als cursos que organitzi i facilitarà a l’establiment el servei d’assessorament lingüístic. El comerç, per la seva part, col·locarà en un lloc visible els elements que l’identifiquin com a establiment col·laborador i ha de garantir que els seus clients trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català. També s’informarà al personal del comerç que tingui dificultats per expressar-se en llengua catalana dels cursos que s’organitzen i el propietari de l’establiment haurà de donar-li facilitats perquè pugui assistir-hi.

En aquests moments hi ha 26 parelles actives i 17 establiments que signaran el compromís amb Voluntaris per la llengua. Així, les parelles lingüístiques hi poden anar a comprar en català i l’aprenent pot practicar-lo i, alhora, els comerços tenen un mitjà de promoció a través de la llista de comerços voluntaris que el Centre de Normalització distribueix.

CNL
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes