25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 18 de maig de 2007

Dos nous ajuntaments s'incorporen al Consorci per a la Normalització Lingüística

El dia 8 de maig de 2007, en la reunió del Ple del CPNL, es va aprovar la incorporació de Corbera de Llobregat i Palau-solità i Plegamans.
Dos nous ajuntaments s'incorporen al Consorci per a la Normalització Lingüística

Imatge del Ple del CPNL


El dia 8 de maig de 2007 va tenir lloc la reunió del Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística.

El president, senyor Miquel Pueyo, va obrir la sessió fent referència als nous nomenaments dels representats de la Generalitat al Ple i al Consell d'Administració. S'ha reduit el nombre de representants de la Secretaria de Política Lingüística i s'ha buscat una representació equilibrada dels departaments de la Generalitat de Catalunya amb dimensió social i relació directa amb el CPNL. També va anunciar el nomenament de la directora de Planificació i Foment, senyora Paquita Sanvicén, com a vicepresidenta segona.


A continuació, el president va fer un repàs sobre temes diversos:

En primer lloc, va destacar l'increment de la inversió de la Generalitat, que entre el 2003 i el 2006 gairebé va duplicar les seves aportacions.

En segon lloc, va esmentar la millora de la gestió del CPNL, que durant el 2006 va poder gestionar la matrícula de gairebé 78.000 alumnes i va poder aprovar el pressupost al gener, en un any caracteritzar tambe per l'establiment de mecanismes de comunicació com ara les reunions mensuals de direcció o l'ús de l'eina de treball corporatiu “equips de treball”, que han facilitat la comunicació i el treball conjunt.

A continuació, va anunciar també que en pocs mesos es podrà disposar del curs de català en línia i de sistema integral de consultes i va fer públic el seu agraïment i reconeixement a la tasca duta a terme pel senyor Sixte Moral, que va presidir l'anterior sessió del Plenari.

Després de recordar la 1a Trobada del CPNL, que va tenir lloc a Cornellà de Llobregat el dia 17 de juny del 2005, va anunciar la celebració enguany de la 2a Trobada, el dia 28 de juny, a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat, el dia 28 de juny.

A continuació, la senyora Pilar López, gerent del CPNL, va fer un repàs de la Memòria 2006, de la qual va destacar els 160 convenis signats amb empreses, un 10% dels 1.160 convenis totals signats amb empreses, organitzacions i ens locals per fer-hi actuacions diverses de foment del català. També va convidar els assistents a fer un repàs a la rica i diversa l'agenda d'actes.

Referent al projecte del 2007, va destacar que, tot i ser un any de continuïtat en el marc del projecte 2006-2008, serà l'any de l'impus i rellançament del programa Voluntaris per la Llengua, i de la consolidació dels plans d'acolliment lingüístic, que es faran extensius a nous sectors.


Tot seguit, es va procedir a l'aprovació del pressupost de l'any 2007: un pressupost ordinari de 26.300.000 € i un extraordinari per a acolliment lingüístic de 5.500.000 €.

Un dels fets més destacables d'aquest Ple va ser l'aprovació de la incorporació dels ajuntaments de Corbera de Llobregat i Palau-solità i Plegamans com a ens consorciats. Amb aquests dos nous ens locals, ja són 83 els ajuntaments que formen part del CPNL, de la qual cosa tots els presents, especialment les presidentes dels CNL corresponents, se'n van congratular.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 83 ajuntaments, (amb la incorporació de Corbera de Llobregat i Palau-Solità i Plegamans), 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.
Consorci per a la Normalització Lingüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes