25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 4 de juliol de 2012

L'Ampolla i Tortosa s'adhereixen a la campanya 'Oberts al català'

La iniciativa vol ser una eina de suport per al comerç i el turisme a casa nostra

Els alcaldes de l'Ampolla, Francesc Arasa, i Tortosa, Ferran Bel, i el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) , Miquel Àngel Fraile, han signat aquest matí els convenis de col·laboració entre la Confederació i aquests ajuntaments per aplicar la campanya Oberts al català als municipis respectius.

L'Ampolla i Tortosa s'adhereixen a la campanya 'Oberts al català'

Un moment de l'acte de signatura a l'Ajuntament de Tortosa.

La campanya de la CCC Oberts al català té per objecte promoure l’ús de la llengua catalana en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya. Igualment, informa sobre normativa comercial i lingüística, promou l’associacionisme comercial i contribueix a millorar el perfil professional dels treballadors d’aquests sectors. Aquesta iniciativa té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de la Diputació de Barcelona a la demarcació de Barcelona.

Gràcies a l’acord, les àrees de Comerç, de Turisme i de Desenvolupament Econòmic dels ajuntaments respectius, amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre i les entitats comercials de les ciutats afectades informaran d’aquesta campanya i en difondran els materials entre els establiments de comerç i de serveis de l'Ampolla i Tortosa. De la mateixa manera, la CCC visitarà establiments de les localitats i els facilitarà més informació sobre aquesta iniciativa.

Als actes de signatura han participat, per part de la CCC, a banda de Miquel Àngel Fraile, el vicepresident de la Confederació a les Terres de l’Ebre, Pascual Chacón, i el delegat a la zona, Joan Vila Margalef.

Campanya “Oberts al català” a les Terres de l’Ebre

El passat 2 de febrer es va presentar públicament Oberts al català a les Terres de l’Ebre, data en la qual es va signar un conveni amb l’Ajuntament d’Amposta. Arran d’aquest acord, es va difondre la campanya a través de la Delegació del Govern, l’Ajuntament, la delegació de la CCC a les Terres de l’Ebre, la Federació de Comerç d’Amposta i el Servei Comarcal de Català del Montsià, integrat en el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre.

Oberts al català s’està difonent actualment en més localitats del territori. El passat 18 de maig, l’Ajuntament de Deltebre es va adherir a la campanya, i el 23 de maig s'hi va sumar l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita.


Confederació de Comerç de Catalunya
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes