25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 28 de juny de 2012

Trobada de parelles lingüístiques de les Terres de l'Ebre

Els participants al programa VxL d'abans i d'ara es troben a la Biblioteca

Dins de les activitats que organitza el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE) per als participants al programa Voluntariat per la llengua (VxL), el dijous 28 de juny, a les 19.00 h, va tenir lloc la Trobada de parelles lingüístiques a la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa.

Trobada de parelles lingüístiques de les Terres de l'Ebre

La sala d'actes de la Biblioteca s'omplí de voluntaris i aprenents

Va presentar l'acte el director del CNLTE i, després, Rosa Cid, regidora de l'Ajuntament de Tortosa, va explicar la importància que des del consistori es dóna en aquest programa pel que representa per a la nostra llengua com a espai de convivència.

A més es va aprofitar l'acte per presentar les parelles noves i per conèixer les experiències dels participants d'edicions anteriors, com Bernat Monllaó, voluntari de Tortosa que fa més de 4 anys que participa al programa. Bernat es va emocionar en explicar la seva experiència i també en retrobar-se amb aprenents amb qui ha format parella en edicions anteriors.

A continuació, va explicar la seva experiència com a aprenenta Viorica Enii, qui va fer una llarga i il·lustrativa intervenció sobre el seu procés d'aprenentatge a l'aula, de primer, i sobre la seva participació al programa VxL, després. També va explicar el seu procés d'integració social i la seva participació en diverses activitats de Tortosa, com el cant coral, cursos de cuina, Dia Internacional de la Poesia, "Ocells de pas", etc. Després, Viorica va llegir el poema que ha servit d'inspiració a la Cançó del voluntari.

Al final de les intervencions, l'escriptor Jesús Tibau va fer una lectura de relats seus, molt aplaudida pels assistents. Jesús Tibau és un autor del Priorat que viu a Tortosa i treballa a l'Ajuntament.

Es va obsequiar una bossa amb material divulgatiu i un llibre a tots els assistents, i es va fer un tastet de coca de la Serra d'Almos per acabar l'acte. Hi van assistir 40 persones.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes