25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 18 de juny de 2012

Canal 20 Ràdio Olèrdola emet ONESCAT, un curs de català inicial per a persones que no l’entenen ni el parlen

Els disset capítols del curs s’emetran els dilluns i es repetiran els caps de setmana

Canal 20 Ràdio Olèrdola emet ONESCAT,  un curs de català inicial per a persones que no l’entenen ni el parlen

Canal 20 Ràdio Olèrdola emetrà a partir del dilluns 18 de juny el programa Onescat, un curs de català inicial pensat per emetre’s per ràdio, que s’adreça a persones nouvingudes que no entenen ni parlen català i que tenen el castellà com a primera llengua, especialment persones de procedència llatinoamericana.

Les emissions del curs de català Onescat a Canal 20 es podran seguir els dilluns, després de les tres edicions de l’informatiu (a les 13.30h, a les 20.30h i a les 00.30h), i es repetirà cada capítol després de l’informatiu-resum del cap de setmana, els dissabtes i els diumenges, a les 13.45h.

El curs consta de 17 capítols, de 20 minuts de durada cada un, en els quals es tracten temes diversos, com ara les presentacions, l'habitatge, anar a comprar, la feina, etc. L’objectiu principal de l'Onescat és fomentar el coneixement i l'ús de la llengua catalana en les situacions comunicatives quotidianes, com presentar-se o fer i respondre preguntes molt senzilles de temes personals.

COM Ràdio ha enregistrat i produït el curs i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) l’ha dissenyat i organitzat, basant-se en el programa d’aquest nivell de la Direcció General de Política Lingüística i també del Marc europeu comú de referència. La primera versió d’aquest curs fou elaborat per l’equip tècnic del Centre de Normalització Lingüística de Girona, a petició de tres emissores llatinoamericanes de l’àrea de Girona.

A més d’escoltar el curs per ràdio (107.0 FM) en els horaris indicats més amunt, els oients també podran seguir-lo en línia a qualsevol hora del dia a través del servei de ràdio a la carta, inclòs dins l’apartat de Canal 20 al web municipal.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) recull en un espai web específic la informació i la documentació del curs, des d’on s’informa de les emissores que l’emeten i els horaris d’emissió. També s’hi poden consultar els arxius de so amb els guions dels programes.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes