25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 13 de juny de 2012

Ferran Mascarell presideix el Ple del CPNL

Es presenta el Quadre de comandament i s'aprova la Memòria 2011

El 12 de juny de 2012 s'ha reunit el Ple del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) en la segona sessió d'aquesta legislatura.

Ferran Mascarell presideix el Ple del CPNL

Imatge de la sessió del Ple del CPNL

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, acompanyat de la presidenta del CPNL, Yvonne Griley, dels dos vicepresidents, Jaume Ciurana i Josep Santamaria, i del gerent, Josep Madorell, ha presidit aquesta reunió del Ple del Consorci en què s'han presentat dues eines bàsiques: el Quadre de comandament, l'eina de gestió que permetrà guiar les actuacions del CPNL, i la Memòria 2011, que presenta un valor afegit respecte de les dels anys anteriors, amb elements d'anàlisi i valoració.

En la seva intervenció, la presidenta del CPNL, Yvonne Griley, ha agraït al conseller que presidís de manera honorífica el Ple, en un moment de canvis i també de projecció de l’ens.

En un context de reducció de recursos públics i de racionalització de la despesa, s'han començat a redimensionar els Serveis Centrals, amb una reorganització de l'estructura, que passa de cinc a tres àrees de gestió. Aquest procés de canvi s'haurà de traslladar als centres de normalització lingüística (CNL) a través d'un Pla director que ajudi a repensar quins serveis s'han d'oferir i amb quin model d'organització (model territorial, organització funcional i finançament).

El gerent del Consorci, Josep Madorell, ha presentat el tancament de l'exercici anterior i el Quadre de comandament, “una eina per enfortir i millorar la presa de decisions”. També s’ha presentat la Memòria 2011, “un reflex dels valors del Consorci més enllà de les xifres”.

En el torn obert de paraules, Josep Santamaria, vicepresident del Consorci, ha anunciat la propera Enquesta d'usos lingüístics de la població, prevista per al 2013, l’estadística oficial que la Generalitat de Catalunya fa cada cinc anys.

En la sessió del Ple també s'ha aprovat la incorporació de l'Ajuntament de Cardedeu al CPNL.

A la cloenda, el conseller Ferran Mascarell ha agraït als assistents la seva presència, i ha destacat que “per al futur del Consorci, caldrà projectar els canvis en el mapa de centres, l'adequació del catàleg de serveis i la definició del model de sostenibilitat del Consorci”.


El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Més informació: www.cpnl.cat


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes