25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 7 de juny de 2012

2012, Any Sales Calders Tísner

Aquest 2012 és l'any del centenari del naixement dels escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís Gener, Tísner.
 

2012, Any Sales Calders Tísner

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, van presentar divendres el programa de l’Any Sales Calders Tísner, i dimecres l'alcalde de Barcelona va donar el tret de sortida a la commemoració.

L'Any Sales Calders Tísner és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona organitzada amb motiu del centenari del naixement dels escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Artís-Gener (Tísner).

En el marc de l'Any es programaran una quarantena d'activitats per a cada un dels autors, entre les quals hi ha conferències, rutes literàries, clubs de lectura, taules rodones, espectacles poètics i teatrals, exposicions, activitats escolars, blocs i piulades. També es faran rutes literàries per la ciutat de Barcelona per seguir els llocs on van viure els tres escriptors i rutes literàries virtuals.

També s'ha creat un web específic per a aquest centenari que aportarà tota mena d’informació dels tres autors com ara una fitxa biogràfica, videolits, fototeca, videoteca, rutes virtuals i espais 2.0 dedicat a les xarxes socials. A més, personalitats de la societat civil i política catalana llegiran fragments breus d’obres dels tres escriptors i d’altres explicaran l’empremta que Sales, Calders i Tísner han deixat a la seva memòria més recent. Serà un portal en constant construcció, que al llarg de l’any s’anirà actualitzant per incorporar-hi nous materials.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes