25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 4 de juny de 2012

Gairebé 50 persones participen en el Joc de llengües al barri de l’Espirall de Vilafranca

El Joc, l’organitza Tallers per la Llengua amb la col·laboració del Servei de Català

Gairebé 50 persones participen en el Joc de llengües al barri de l’Espirall de Vilafranca

Gairebé 50 persones van participar el dimecres 30 de maig en el Joc de llengües a Vilafranca del Penedès, en concret al barri de l’Espirall. El Joc és una activitat lúdica organitzada per Tallers per la Llengua, amb la col·laboració del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf (Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès) que pretén promoure l’ús de la llengua catalana com a eina de relació. Aquesta és la tercera edició que s’organitza a les comarques de la Vegueria, ja que anteriorment es va dur a terme a Vilanova i la Geltrú i a Sitges.

El Joc de llengües s’estructura en petits grups formats, d’una banda, per persones que utilitzen el català com a llengua habitual i, de l’altra, per persones que l’estan aprenent. En aquest cas, hi van participar alumnes del Servei de Català de Vilafranca, alumnes de Vilafranca Virtual, usuraris del Servei de Foment de l’Ocupació “Antena Espirall”, voluntaris lingüístics i veïns del barri de l’Espirall, d’altres barris de Vilafranca i de pobles veïns.

Els participants es van dividir en grups de tres o quatre persones, i, basant-se en un plànol que presentava el circuit dels comerços del barri de l’Espirall que s’havien implicat en el joc, havien de passar per cada comerç on trobaven una pregunta d’història, gastronomia o tradicions de Vilafranca, o bé de llengua. Els equips havien d’esbrinar-ne la resposta i guanyava el que n’encertava més. La condició per participar era practicar el català, i tant els participants com els comerciants del Comerç Espirall hi van posar simpatia, esforç i entusiasme.

Al final, hi va haver un triple empat i els 9 guanyadors es van endur un bon lot de productes, gentilesa del Comerç Espirall. La resta de participants també van rebre obsequis, en aquest cas cedits per l’Ajuntament de Vilafranca, el Centre de Normalització Lingüística i l’associació Tallers per la Llengua.

La valoració de l’activitat, tant per part dels comerciants com dels participants i l’organització, va ser molt positiva. Tothom va destacar que el joc els havia ofert una bona oportunitat per aprendre nous coneixements i van animar els organitzadors a fer més activitats d’aquest tipus.


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes