25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 23 de maig de 2012

La campanya 'Oberts al català' arriba a Deltebre i a Sant Carles de la Ràpita

La iniciativa la impulsa la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC)

La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i els ajuntaments de Deltebre i Sant Carles de la Ràpita han signat sengles convenis de col·laboració per a la difusió de la campanya “Oberts al català” entre els establiments comercials d'aquestes localitats.

La campanya 'Oberts al català' arriba a Deltebre i a Sant Carles de la Ràpita

Un moment de l'acte celebrat a Sant Carles de la Ràpita.

Els actes de signatura van tindre lloc el dia 18 de maig a Deltebre i 23 de maig a Sant Carles de la Ràpita, sota la presidència dels respectius alcaldes, Gervasi Aspa i Joan Martín. La CCC va estar representada pel vicepresident de la Confederació de Comerç de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Pascual Chacón, i pel delegat a la zona, Joan Vila Margalef.

La campanya de la CCC “Oberts al català” té per objecte promoure l’ús de la llengua catalana en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya. Igualment, informa sobre normativa comercial i lingüística, promou l’associacionisme comercial i contribueix a millorar el perfil professional dels treballadors d’aquests sectors. Aquesta iniciativa té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de la Diputació de Barcelona a la demarcació de Barcelona.

Gràcies a l’acord, les àrees de Comerç, de Turisme i de Desenvolupament Econòmic d'aquests ajuntaments, amb la col·laboració del serveis comarcals de català del Consorci per a la Normalització Lingüística del Baix Ebre i del Montsià, i la Unió de Comerç Rapitenc, informaran d’aquesta campanya i en difondran els materials entre els establiments de comerç i de serveis de Deltebre i Sant Carles de la Ràpita. De la mateixa manera, la CCC visitarà establiments de les localitats i els facilitarà més informació sobre aquesta iniciativa.

Campanya “Oberts al català” a les Terres de l’Ebre

El passat 2 de febrer es va presentar públicament “Oberts al català” a les Terres de l’Ebre, data en la qual es va signar un conveni amb l’Ajuntament d’Amposta. Arran d’aquest acord s’està difonent la campanya a través de la Delegació del Govern, l’Ajuntament, la delegació de la CCC a les Terres de l’Ebre, la Federació de Comerç d’Amposta i el Servei Comarcal de Català del Montsià, integrat en el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre. Només a Amposta ja s’ha pogut arribar a 500 establiments comercials i s’ha dut a terme el Pla d’assessorament comercial i lingüístic als comerços d’immigrants de la localitat.

Pròximament se sumaran a “Oberts al català” els consistoris de l’Ampolla i de Tortosa.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes