25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 23 de maig de 2012

Acte de lliurament de certificats dels cursos de català del SOC a Tortosa

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Tortosa va ser l'escenari de l'acte de lliurament de certificats dels cursos de català del projecte Aprèn.cat del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que es van impartir a la ciutat entre el novembre de 2011 i el març de 2012.

Acte de lliurament de certificats dels cursos de català del SOC a Tortosa

Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, lliura certificats.

L'acte va tindre lloc el dia 22 de maig i va comptar amb les intervencions de Mercè Miralles, directora dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació a les Terres de l'Ebre; Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL; Camil Sampé, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l'Ebre, i Rosa Cid, regidora de l'Ajuntament de Tortosa.

Mitjançant un acord de col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), de novembre de 2011 a març de 2012 es van impartir al CNL de les Terres de l'Ebre cursos de català adreçats a nouvinguts aturats que tenen pocs o nuls coneixements de la llengua pròpia del nostre país.

El CNL de les Terres de l'Ebre va formar part de la fase pilot d'aquest programa de formació en català endegat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat, que es va desenvolupar a diversos centres de normalització lingüística de Catalunya i que tenia com a objectiu formar 1.000 persones en un quadrimestre.

Durant aquest pilotatge, el CNL de les Terres de l'Ebre va posar en marxa 5 cursos intensius de 45 hores, que es van impartir de dilluns a divendres, en sessions de 3 hores; per tant, els cursos van tindre una durada de tres setmanes. Així, al novembre i al desembre de 2011 ja es van fer a Tortosa dos cursos de nivell B1 i Inicial 1. Posteriorment, entre el gener i el març de 2012 es van impartir altres tres cursos de nivell Inicial 1. Un total de 106 persones procedents d’aquest programa van passar per les aules del CNL, dels quals 81 van obtindre el certificat de nivell.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes