25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 22 de maig de 2012

La Plataforma per la Llengua i el CNL de Barcelona col·laboren per fomentar el català entre els comerciants xinesos

La Plataforma per la Llengua i el CNL de Barcelona han elaborat conjuntament el fulletó "El català, llengua d'oportunitats", adreçat als comerços xinesos.

L'objectiu del quadríptic "El català, llengua d'oportunitats" és conscienciar sobre la importància d'utilitzar el català, així com potenciar l'ús d'aquesta llengua entre els empresaris xinesos del sector del comerç perquè incorporin el català en el funcionament dels seus establiments com a eina d'inclusió social. El 21 de maig passat, el programa de BTV "Connexió Barcelona" va emetre el reportatge "Català als comerços xinesos", en què parlava d'aquesta iniciativa.

La Plataforma per la Llengua i el CNL de Barcelona col·laboren per fomentar el català entre els comerciants xinesos

Portada de "El català, llengua d'oportunitats", adreçat als propietaris de comerços xinesos de Barcelona.

"El català, llengua d’oportunitats" és un material de sensibilització lingüística que s'adreça al col·lectiu d'empresaris xinesos que tenen establiments ubicats a Ciutat Vella i a l'Eixample. La distribució del desplegable va acompanyada de visites als establiments destinataris i d'una explicació personalitzada en cas que ho sol·licitin.

El fulletó també inclou el telèfon mòbil de la Blanca Guillén, dinamitzadora lingüística del col·lectiu xinès al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, que assessora els usuaris de parla xinesa en la seva llengua, amb l'objectiu que s'inscriguin al curs de català més adequat pel que fa al seu nivell de coneixements.

La publicació conté sis vinyetes que, de manera molt gràfica i entenedora, descriuen situacions on la utilització de la llengua catalana obre portes. El fulletó és bilingüe en xinès i català.

Estudiants d'origen xinès dels cursos de català del CNL de Barcelona i voluntaris de la Plataforma per la Llengua han col·laborat desinteressadament en l'elaboració de "El català, llengua d'oportunitats". Així mateix, s'ha comptat amb la col·laboració de l'OTG del Barri Gòtic, del CAP del Passeig Sant Joan, d'una botiga del carrer Trafalgar, de l'OAC del districte de l'Eixample, de la Biblioteca Fort Pienc i del restaurant xinès Lleó d'Or, llocs on s'han realitzat les fotografies del material.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes