25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 17 de maig de 2012

'Amb la paraula cantada', un recorregut de Miquel Pujadó per la història de la Cançó

Alumnat i parelles lingüístiques del CNL Terres de l'Ebre assisteixen a l'acte

Alumnat i parelles lingüístiques del CNL Terres de l'Ebre van assistir el dia 16 de maig a l'acte organitzat per la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa amb el nom de Amb la paraula cantada.

'Amb la paraula cantada', un recorregut de Miquel Pujadó per la història de la Cançó

Un moment de l'actuació de Miquel Pujadó a la sala d'actes de la biblioteca

L'acte consistí en una conferència i recital del cantautor Miquel Pujadó, que va fer un viatge històric, anecdòtic i musical a través del moviment de la Cançó catalana, des de la dècada de 1950 fins a l'actualitat.

Pujadó va explicar anècdotes molt divertides sobre els integrants d'aquest moviment, desconegudes pel gran públic. A més, va fer una mica de recorregut històric en explicar també els problemes amb la censura i la imbricació en els moviments culturals i polítics del final del franquisme i de la Transició de molts de cantautors. Tot això amanit amb la interpretació de cançons d'alguns membres d'Els Setze Jutges com Lluís Llach, Raimon, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Josep Maria Espinàs, La Trinca, etc.

Al final de l'actuació, i davant dels aplaudiments del públic assistent, va fer dos bisos. Va acabar el recital amb cançons pròpies, una de les quals del seu disc dedicat a Joan Maragall amb motiu del centenari de la mort del poeta.


Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes