25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 7 de maig de 2012

Lliurament dels premis Pompeu Fabra i Haikualaula

Els premis es van lliurar en l'acte conjunt de de cloenda de l'Any de la Paraula Viva

Lliurament dels premis Pompeu Fabra i Haikualaula

Les tres guanyadores del concurs Haikualaula amb la presidenta del CPNL, Yvonne Griley

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de l’Institut d'Estudis Catalans (IEC), Salvador Giner, van lliurar dissabte els premis Pompeu Fabra i Robèrt Lafont i van cloure l’Any de la Paraula Viva en un emotiu acte que va tenir lloc al Petit Palau de la Música. A l'acte també hi van participar el síndic d'Aran, Carlos Barrera; la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Yvonne Griley; el president de la Secció Filològica de lInstitut d'Estudis Catalans, Isidor Marí, i el gerent del CPNL, Josep Madorell.

Durant l'acte es van lliurar els tres premis del concurs “Haikualaula” organitzat pel CPNL en el marc de l’Any de la Paraula Viva, que impulsa l’Institut d’Estudis Catalans,  perquè l'alumnat dels cursos de català i els voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua participessin en el Dia Mundial de la Poesia amb la creació de haikus. De les més de 600 aportacions recollides, la guanyadora del concurs ha estat Margarida Figueras, voluntària per la llengua a Mont-roig del Camp, del CNL de l'Àrea de Reus, la segona classificada és la Sarah B. Miró, alumna de Vic, del CNL d'Osona i la tercera, la Julia Calero Fernandez, alumna d'Esplugues de Llobregat, del CNL Roses.

L’acte va servir també per visibilitzar la gran diversitat d’activitats que s’han portat a terme arreu dels territoris de parla catalana per commemorar l’Any de la Paraula Viva i per fer-ne la cloenda. Aquesta celebració és una iniciativa conjunta de la Secció Filològica de l'IEC i la Institució de les Lletres Catalanes per commemorar que l'any 2011 han coincidit els centenaris de la Secció Filològica i de la mort de Joan Maragall. La iniciativa convocava tota la societat a promoure al llarg d'aquest any tota mena d'iniciatives que contribuïssin a descobrir, compartir i celebrar la vitalitat i la creativitat expressiva de la llengua catalana. En l'acte de cloenda de l'Any de la Paraula Viva es van mostrar, de manera presencial o mitjançant un audiovisual, algunes de les iniciatives que s'han impulsat, d'entre les quals destaquem l'espai de TV3 Català a l'atac,  els “Topònims de Catalunya” de COMRàdio i el DiccionARA del diari Ara.

A la segona part de l'acte es van lliurar els premis Pompeu Fabra 2012, que enguany incorporaven la categoria “Voluntariat lingüístic”. L'Hospital Sant Jaume d'Olot va rebre aquest guardó, que és també un reconeixement a la tasca del CPNL a Olot. Els premis Pompeu Fabra tenen per objectiu reconèixer aquelles persones, entitats, empreses i organitzacions que hagin contribuït a l’impuls de la llengua catalana en diversos àmbits. Els altres premiats van ser Paul Preston, Joan Veny, Amical Viquipèdia, Taurus i Pius Alibek.
 


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes