25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 d'abril de 2007

S’estrena l’aplicació informàtica de “Voluntaris per la llengua"

La Secretaria de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística volen impulsar i revitalitzar el programa

El dia de Sant Jordi ha entrat en funcionament l’aplicació informàtica del programa “Voluntaris per la llengua”. A través d’aquesta aplicació es pot obtenir informació sobre aquest projecte i formalitzar la inscripció al programa, el qual, segons les preferències que la persona interessada hi introdueix, proposa les possibles parelles que acabarà de seleccionar un dinamitzador.
El programa “Voluntaris per la llengua” consisteix a posar en contacte una persona que sap parlar català amb una altra que té coneixements bàsics de la llengua i que vol parlar-la, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin, durant un mínim de 10 hores. L’objectiu del programa és fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals, facilitar que les persones que tenen coneixements de llengua catalana es llancin a parlar-la en totes les situacions, i que persones que habitualment parlen català no canviïn de llengua innecessàriament.

Voluntaris per la llengua va néixer el 2002 a Cornellà de Llobregat i des de la seva extensió, l’any 2003, ha comptat amb la participació de 14.418 parelles.
L’aplicació permetrà fer una gestió descentralitzada de les dades, ja que cada CNL (dels 22 que conformen al CPNL) hi tindrà un accés parcial i podrà gestionar la informació relativa al seu territori. Aquest nou servei web permetrà fer una millor explotació de les dades, ja que es podrà extreure informació per zona geogràfica, franges d’edat, sexe, procedència dels participants o fluxos de participació. Gràcies a això, es podrà conèixer més a fons el perfil dels voluntaris i voluntàries i es podran obtenir dades reals i actualitzades del programa en tot moment.

Les persones que hi vulguin participar es poden inscriure a través de l’adreça d’Internet http://www.voluntarisperlallengua.cat o dirigint-se a qualsevol centre de normalització lingüística http://www.cpnl.cat/xarxaConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes