25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 d'abril de 2007

Per Sant Jordi, voluntaris linguístics!

Tretze persones es fan voluntàries

La plaça de la Peixateria va ser dissabte l’espai que va acollir l’acte de Sant Jordi que va organitzar el CNL del Maresme. Principalment va ser una jornada de difusió del programa de Voluntaris per la llengua.
Per Sant Jordi, voluntaris linguístics!
Els voluntaris i aprenents de la comarca van ser convidats a compartir la seva hora setmanal en aquest espai. Alhora es va fer una crida als visitants a fer-se voluntaris. En total, es van fer voluntàries 13 persones, i una gran quantitat de passejants van recollir informació sobre el programa. També es va fer difusió dels cursos d’acolliment lingüístic que va dur a terme el CNL del Maresme l’any 2006.
 
Actualment a Mataró funcionen 30 parelles lingüístiques, amb aprenents procedents de l’Amèrica del Sud, de l’estat, de diferents països de l’Est, del Marroc i d’altres llocs d’Europa. A la resta de la comarca, també hi ha 30 parelles més.
 
El CNL del Maresme va organitzar l’any 2006 a Mataró, en el marc del pressupost extraordinari d’acolliment lingüístic, amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, 12 cursos inicials i 3 cursos per a AMPA. En total, hi van participar 327 alumnes procedents del Marroc, principalment, de Gambia, de l’estat espanyol, de l’Argentina, Veneçuela i Colòmbia. Actualment, té en funcionament cursos d’acolliment adreçats als col·lectius de xinesos, indoeuropeus i africans.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes