25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 25 d'abril de 2007

Contes en català al CEIP Perú

Les mares i els pares que estan fent cursos de català expliquen contes als nens de l'escola

La delegació de Sants-Montjuïc i les Corts del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona organitza al Centre d'Ensenyament d'Infantil i Primària (CEIP) Perú dos cursos de català de nivell bàsic per a les mares i els pares de l'escola que també són oberts al barri. Com a activitat complementària a aquests cursos, les mares i els pares expliquen contes en català als nens d'educació infantil i del cicle inicial de primària.
Contes en català al CEIP Perú

Un dels alumnes de nivell B2 escenifica un conte.

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, a través de la seva delegació a Sants-Montjuïc i les Corts, organitza cursos de català de nivell bàsic per a les mares i els pares de l'escola Perú en la qual més d'un 84% dels alumnes són immigrants. Com a complement d'aquests cursos, s'han creat activitats complementàries que han de servir per fomentar l'ús del català i perquè els alumnes sentin la necessitat d'aprendre'l.

Una d'aquestes activitats consisteix a fer que les mares i els pares expliquin contes en català als nens d'educació infantil i del cicle inicial de primària. Aquesta acció, que ha de servir per avaluar els recursos lingüístics dels alumnes, es fa individualment o per parelles; els pares es preparen el conte amb l'ajut de la professora i l'escenifiquen davant dels nens amb el suport d'imatges i altres complements. La majoria dels alumnes del curs bàsic 2 s'han apuntat a aquesta iniciativa.

Una altra de les activitats que s'està duent a terme és l'elaboració d'un recull de receptes de cuina fet amb la col·laboració dels alumnes i que es va presentar per Sant Jordi com a treball d'aula en el marc dels Jocs Florals de l'escola. D'altra banda, es va fer una sortida al Museu d'Història de Catalunya i està previst organitzar unes sessions de cinema en català a l'escola. Totes aquestes activitats estan incloses en el projecte "dono corda al català" que l'espai LIC (de llengua i literatura, d'interculturalitat i de cohesió social) i la direcció del CEIP Perú estan duent a terme a l'escola.
Centre de Normalització Lingüística de Barcelona - Delegació de Sants-Montjuïc i les Corts
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes