25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 19 d'abril de 2012

Una parella lingüística del CNL de Barcelona participa en l'acte de Sant Jordi de lectura pública al Parlament

L'acte, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), ha comptat també amb la presidenta del CPNL, Yvonne Griley, entre altres personalitats de la política i la societat catalana.

Amb motiu de la celebració del cententari de la publicació de La vida i la mort d'en Jordi Fraginals, de Josep Pous i Pagès, aquest matí ha tingut lloc al Parlament de Catalunya una lectura commemorativa d'aquesta obra, considerada com una de les novel·les modernistes capdavanteres.

Han inaugurat l'acte la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que a continuació han iniciat la lectura del resum l'obra que la ILC havia preparat per a l'esdeveniment. Tot seguit, els màxims representants de la política i la societat catalana han anat desgranant la història d'en Jordi Fraginals.

El periodista i conductor de l'acte, Toni Puntí, ha fet una presentació emotiva i molt sentida de la parella lingüística del CNL de Barcelona quan els ha cridat a fer la lectura dels seus fragments. La noia polonesa i el noi català que ens representaven avui han rebut uns dels aplaudiments més intensos de les prop de 200 persones que emplenaven la sala, en una mostra més de com actua el Voluntariat per la llengua com a element cohesionador, també a través de la cultura.

El director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Oriol Izquierdo, ha estat l’encarregat de la cloenda, amb la lectura del fragment final de l'obra.


CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes