25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 28 de març de 2012

Cinc supermercats de Vilanova i la Geltrú s’adhereixen a la campanya “A qui li toca?” per fomentar l’ús del català en l’atenció al públic

El dia 28 de març ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’acte de signatura de convenis entre cinc empreses del sector de la distribució comercial, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Les empreses que han subscrit l’acord són JR Supermercats, Mar Blau, Condis, HiperSimply i Bon Preu, que tenen un total de 14 establiments a la ciutat.

Aquest gest representa el punt de partida d’un programa pensat per millorar la disponibilitat lingüística de les persones que treballen atenent el públic en els diferents establiments adherits. Al llarg dels propers mesos, es faran sessions de formació i de sensibilització per ajudar les empreses a posar en pràctica criteris d’ús lingüístic que facin efectius els drets lingüístics dels ciutadans a l’hora d’escollir la llengua de relació en els seus actes de compra.

A més a més, amb aquesta campanya es pretén també sensibilitzar les persones que treballen de cara al públic sobre la diversitat de la població que, a hores d’ara, sap parlar i vol usar el català en la seva vida social encara que aquesta no sigui la seva llengua primera. Per tant, un dels motius de la campanya és treballar perquè aquests espais siguin també un entorn favorable a l’ús del català per part dels nous parlants d’aquesta llengua.

Les empreses que s’han incorporat a la campanya han valorat molt positivament la proposta de l’administració en el sentit que “A qui li toca?” és una oportunitat per ampliar els coneixement i els recursos perquè els seus treballadors facin una atenció al públic cada vegada més en sintonia amb les expectatives dels clients.

En un context en què cada vegada es fomenta més la responsabilitat social corporativa, estem segurs que l’aposta d’aquestes cinc empreses pel respecte als drets lingüístics i a les demandes de la ciutadania farà que, quan puguem valorar la feina feta, tothom se senti més satisfet.

Més informació sobre l’acte de signatura al web de l’Ajuntament.
 


SC del Garraf i de Vilanova i la Geltrú

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes