25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 18 d'abril de 2007

La Unió de Botiguers, Comercials i Professionals de Llinars del Vallès s’adhereix al programa Voluntaris per la Llengua

Atendre el client en català sempre que es pugui

La Unió de Botiguers, Comercials i Professionals de Llinars del Vallès s’adhereix al programa Voluntaris per la llengua i es compromet a fomentar la campanya “Establiment col·laborador” als comerços i establiments associats.
La Unió de Botiguers, Comercials i Professionals de Llinars del Vallès s’adhereix al programa Voluntaris per la Llengua Amb la campanya “Establiment col·laborador” es pretén fomentar que el català sigui la llengua inicial d’atenció al públic en els establiments comercials i de serveis de Llinars. La Unió de Botiguers, Comercials i Professionals (UBCIP) de Llinars s’ha adherit al programa Voluntaris per la llengua i ha acordat fer arribar als establiments associats una carta signada conjuntament pel regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, la presidenta de la UBCIP i la representant del Consorci per a la Normalització Lingüística, per mitjà del Servei Comarcal de Català, en què els proposen que s’adhereixin voluntàriament a la campanya.

Aquesta adhesió pressuposa que l’establiment es compromet, per un costat, a fer la primera atenció als clients en català i mantenir la conversa en aquesta llengua, sempre que sigui possible, i, per l’altre, a garantir que les persones que vagin a l’establiment trobin facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. El Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental lliurarà a l’establiment adherit un adhesiu perquè el col·loqui a la porta del local i el client el pugui identificar com a col·laborador, i també farà difusió dels establiments adherits a l’alumnat dels cursos de català i a les persones que s’hagin apuntat al programa Voluntaris per la llengua.

Amb aquesta iniciativa es vol fomentar que els alumnes que aprenen català s’animin a practicar-lo al carrer i que els qui el parlem, els ho posem fàcil.

Aquesta campanya, que ara es posa en marxa a Llinars, també es du a terme en diferents pobles i ciutats de Catalunya per mitjà de la xarxa de centres del Consorci per a la Normalització Lingüística.
Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes