25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 20 de març de 2012

Haikus i lectura de poemes en el Dia Mundial de la Poesia

El CPNL participa en els diferents actes poètics que es fan arreu del territori

Haikus i lectura de poemes en el Dia Mundial de la Poesia

La celebració del Dia Mundial de la Poesia és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i el Centre Unesco de Catalunya (UNESCOCAT). Els actes commemoratius s'organitzen a través dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que han buscat la complicitat de les corresponents associacions UNESCO, del teixit associatiu i dels municipis. Les accions de celebració compten amb la col·laboració dels Departaments d’Ensenyament i de Justícia de la Generalitat, de Biblioteques de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Fundació Catalana Síndrome de Down.

Tota l’actualitat relacionada amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia es pot trobar al bloc de l'ILC http://diamundialpoesia.wordpress.com.

L'acte central del Dia Mundial de la Poesia organitzat per l'ILC es fa el dia 21 a les 18.30 hores als jardins del Palau Robert de Barcelona. L'acte compta amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo; la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Yvonne Griley; la directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down, Katy Trias Trueta, i el director del Centre Unesco de Catalunya-UNESCOCAT, Miquel Àngel Essomba. També s’hi ha programat l’actuació musical de Tanzilia Faizullaeva i la lectura del poema “Quatre paraules”, escrit per Narcís Comadira especialment per a aquesta ocasió, en català, caló, amazic, francès i panjabi. El CPNL participa en aquest acte amb una parella lingüística del CNL de Barcelona, que fa la lectura del poema de Comadira en rus i català.

El CPNL al Dia Mundial de la Poesia

Per commemorar aquest Dia, i en el marc de l'Any de la Paraula Viva que impulsa l’Institut d’Estudis Catalans, el CPNL organitza enguany el
concurs "Haikualaula" perquè l'alumnat dels cursos de català i els voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua hi participin amb la creació de haikus.

D'altra banda, el
bloc del CPNL Emociona't amb la poesia un any més recull les aportacions i experiències poètiques de persones vinculades al Consorci per a la Normalització Lingüística, d'entre les quals destaquem el vídeo en què diversos treballadors llegeixen el poema de Narcís Comadira.

El CPNL també participa en els actes poètics que s'organitzen arreu del territori al voltant del dia 21


Trobareu més informació a la web del CPNL.El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes