25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 17 de febrer de 2012

Els cursos de català de la Ribera d'Ebre celebren Carnestoltes

Als festejos no hi van faltar ni refranys, ni cançons, ni berenada-sopar ni alguna disfressa

Més tard o matiner,
Carnestoltes al febrer.

Doncs Carnestoltes ha arribat i els cursos de català per a adults de Móra d'Ebre ho han celebrat. Ho han fet aprenent la història, vocabulari específic, refranys i cançons pròpies d'aquesta festa i fins i tot preparant una berenada típica de Dijous Llarder.

Els cursos de català de la Ribera d'Ebre celebren Carnestoltes

Berenada-sopar de Dijous Llarder al curs de suficiència 2 de Móra d'Ebre, amb part de l'alumnat i la professora; presidint la taula, la truita de botifarra d'ou

     Per Carnestoltes,
     totes les bèsties van soltes!

Aquests són alguns dels refranys que es van llegir a l'aula durant aquesta setmana, en què els cursos de català per a adults de Móra d'Ebre van celebrar Carnestoltes. Per festejar l'esdeveniment es van treballar a classe textos de temàtica carnestoltenca, amb els quals es va explicar l'origen d'aquesta festa, se'n van llegir dites populars, se'n van cantar cançons (En Joan Petit quan balla, Margarideta, lleva't dematí) i es va comentar la diferència entre els usos de les paraules carnestoltes i carnaval.

En un dels cursos, el de nivell de suficiència 2, la celebració va arribar a la disfressa i a la berenada. Així, ataviats amb alguna màscara i perruca, després de la classe l'alumnat i la professora del curs van parar taula i van poder desgustar, acompanyat de refrescos i cava, pa amb tomaca amb xoriço, salami, llonganissa seca, mortadel·la, pernil de jabugo i formatge, croissantets salats, empanada de tonyina, fruits secs, cócs diversos, massapà, xocolata, pastissets de la comarca i l'estrella de l'àpat: truita de pataca i de carxofa amb botifarra d'ou, la menja tradicional de Dijous Llarder.

El Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre ofereix actualment tres cursos presencials: un de nivell bàsic i un de nivell de suficiència, que van començar al mes de setembre, i un de nivell superior, que va començar al mes de gener. Tots tres cursos, l'examen de final de nivell dels quals es farà al mes de juny, són impartits a Móra d'Ebre en la franja de tarda-vespre per la tècnica del Servei, Montsant Aymat.


Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes