25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dijous, 2 de febrer de 2012

Presentació de la campanya 'Oberts al català' a les Terres de l’Ebre

La CCC i l’Ajuntament d’Amposta signen un conveni de col·laboració

Avui, 2 de febrer de 2012, ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament d’Amposta la presentació d’“Oberts al català” a les Terres de l’Ebre i la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el consistori per a la difusió d’aquesta campanya a la localitat.

Presentació de la campanya 'Oberts al català' a les Terres de l’Ebre

Foto de família de les autoritats que han assistit a l'acte de presentació de la campanya.

La campanya de la CCC “Oberts al català” té per objecte promoure l’ús de la llengua catalana en els sectors del comerç, dels serveis i del turisme de Catalunya. Així mateix, informa sobre normativa comercial i lingüística, promou l’associacionisme comercial i contribueix a millorar el perfil professional dels treballadors d’aquests sectors. Aquesta iniciativa té el suport del Departament d’Empresa i Ocupació, de la Direcció General de Política Lingüística i de la Direcció General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de la Diputació de Barcelona a la demarcació de Barcelona.

En l’acte hi han estat presents, per part de la CCC, el president de l’organització, Pere Llorens; el secretari general, Miquel Àngel Fraile, i el president de la delegació de la CCC a les Terres de l’Ebre, Pascual Chacón, junt amb el delegat a la zona, Joan Vila Margalef. Fraile i Llorens han presentat la campanya general i les seves diferents aplicacions a la restauració i l’hoteleria, als comerços d’immigrants i al sector del turisme. Segons Fraile, “aquesta campanya està essent un èxit, i confiem que tindrà molt bona acceptació entre els comerciants de les Terres de l’Ebre”.

Per part de la Generalitat de Catalunya, hi ha participat el delegat territorial a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i per part de l’Administració local, Manel Ferré i Rosita Pertegaz, alcalde i regidora de Comerç de l’Ajuntament d’Amposta, respectivament. Segons Pallarès, que ha presidit l’acte, “Oberts al català” és “una campanya que permetrà millorar l’adaptació dels nouvinguts amb un coneixement més ampli de les nostra llengua i alhora reforça la qualitat dels serveis que ofereixen els professionals del comerç i l’hoteleria de les nostres terres a tota la ciutadania”.

Entre els assistents a l’acte també hi havia responsables dels serveis territorials de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre i altres autoritats d’àmbit local i comarcal, així com representants d’associacions de comerciants i d’entitats de promoció de la llengua catalana, entre les quals el Consorci per a la Normalització Lingüística.

L’acte d’avui és el tret de sortida de la difusió d’“Oberts al català” a les Terres de l’Ebre. Així, en virtut del conveni signat amb l’Ajuntament d’Amposta, la campanya es difondrà entre uns 500 establiments de comerç i de serveis d’aquesta ciutat, i es preveu que s’implanti en altres municipis.

“Oberts al català” presenta la llengua catalana com una eina d’integració lingüística i cultural dels nouvinguts, la qual cosa afavoreix la cohesió social. A les Terres de l’Ebre, la presència de la població immigrant és considerable, i en alguns municipis supera la mitjana de Catalunya, de prop d’un 16%. Per exemple: Móra d’Ebre (18%), Amposta (20%), Tortosa (20%), Sant Carles de la Ràpita (22%) Gandesa (24%) i l’Ampolla (32%). Segons les dades de què disposa la CCC a partir d’una mostra d’unes 2.600 visites a establiments regentats per immigrants dutes a terme entre el 2009 i el 2011 a Catalunya, els col·lectius més presents en el comerç i els sectors d’activitat als quals se solen dedicar són els següents: xinesos (bars i restaurants, basars, perruqueries, sector tèxtil i del calçat, queviures), pakistanesos (bars i restaurants, locutoris, queviures, carnisseries), marroquins (bars i restaurants, carnisseries, queviures), indis (locutoris, queviures, bars i restaurants) i llatinoamericans (bars i restaurants, queviures, locutoris, perruqueries). 


Confederació de Comerç de Catalunya
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes