25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 30 de gener de 2012

El CPNL recull La Paraula Viva en haikus

L'any 2011 s'ha celebrat el centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i també el de Joan Maragall. Per aquest motiu la Secció Filològica i la Institució de les Lletres Catalanes van impulsar l'acció participativa "2011, l'Any de la Paraula Viva". Durant el primer trimestre de 2012 es faran també diversos actes i activitats relacionats amb aquesta efemèride.

El Consorci, com altres institucions, també ha posat en marxa una acció per donar suport a la iniciativa de l’IEC: com que bona part de l'alumnat del CPNL és a Facebook i bona part dels centres de normalització lingüística hi tenen també presència, el CPNL ha fet una acció des d’aquesta xarxa social i ha creat la pàgina "La Paraula Viva en haikus". El haiku és una composició poètica d’origen japonès que sol tractar de la natura, de la realitat, del que és percebut pels sentits. L’objectiu de la pàgina és que l’alumnat i altres persones vinculades al Consorci hi aportin la seva paraula viva en forma de versos breus.

El professorat del CPNL treballa els haikus a l’aula amb l'alumnat i fomenta la seva participació per compartir les seves creacions poètiques. En data d’avui, aquesta pàgina recull més d'una vintena d'aportacions de l'alumnat i dels serveis i oficines del CPNL i altres entrades relacionades amb els haikus. A l’apartat d’Informació hi ha una explicació sobre què és un haiku i alguns consells per crear-ne.

Us recordem que a la pàgina web de l'Any de la Paraula Viva del CPNL trobareu tots els recursos i activitats dels CNL relacionats amb aquesta celebració.


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes