25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 13 de gener de 2012

Terminologia oficial del criquet

El CNL de l’Hospitalet ha col·laborat amb el TERMCAT en l’edició d’un tríptic de la terminologia oficial de l’esport del criquet, que fins ara no estava normalitzada. Aquest tríptic és fruit d’un procés de treball en què també hi han col·laborat la Unió Esportiva Catalana de Clubs de Criquet; David Gladwell, periodista d’esports; i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, que ha dissenyat i editat el tríptic. El TERMCAT farà difusió en línia d’aquesta terminologia i el tríptic també es difondrà al Dia Català del Criquet, que tindrà lloc a Montjuïc el proper 15 de gener.
 

La iniciativa de normalitzar la terminologia del criquet va sortir del CNL de l’Hospitalet, arran d’una demanda d’organitzar activitats adreçades a famílies d’origen indi i pakistanès. El CNL de l’Hospitalet ha elaborat una activitat nova per al curs 2011-2012 que consisteix en un curs de Català inicial amb taller de criquet inclòs, en què es treballa la terminologia i el funcionament del criquet i després es fa un mini partit.

Fins ara, s’han dut a terme dos tallers de criquet amb alumnes de cursos inicials de l’AMPA Escola Pere Lliscart  i de l’Associació de Famílies Pakistaneses. En aquests tallers també hi han participat alumnes de l’aula d’acollida de l’Institut Pedraforca. L’últim taller fins i tot va tenir ressò a la premsa pakistanesa!


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes