25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 de desembre de 2011

Mor Josep Llobera, Medalla d'Or de la ciutat de Cornellà de Llobregat i Creu Sant Jordi per la seva feina en defensa del català

Josep Llobera i Ramon (Barcelona 1922) era un gran defensor i difusor del català. Fou un dels fundadors a Cornellà de Llobregat de la delegació local de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) i hi organitzà la secció sardanista, juntament amb cursets de català.

A Cornellà, durant el franquisme, va ser durant molts anys l'únic professor de català, al local de la delegació de la UEC, en classes voluntàries i gratuïtes, fins que es va incorporar a la Junta Assessora per a l'Ensenyament del Català (JAEC). També va impartir cursos a Gavà, Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern i Barcelona. De forma clandestina, va assistir a les classes dels Estudis Universitaris Catalans (EUC), i va treballar com a traductor a l'Institut d'Estudis Catalans amb Ramon Aramon i Serra fins que es va jubilar el 1988.

Ha rebut els reconeixements següents per la seva trajectòria: Premi Eduard Brossa de la Societat Catalana de Geografia, per l'obra Toponímia de Cornellà de Llobregat. Accèssit a la Flor Natural dels Jocs Florals de l'Alguer. Diplôme Supérieur de Culture Française de l'Institut Francès de Barcelona. Premi Fundació Huguet per l'obra El Català Bàsic. El 2004 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi.


DGPL

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes