25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 de desembre de 2011

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) signen un conveni de col·laboració

El president de la CCC, Pere Llorens i Lorente, el director del CCAM, Josep M. Recasens i Soriano, i la presidenta del CPNL, Yvonne Griley, han signat aquest migdia a la seu del CPNL un conveni de col·laboració amb l’objectiu de potenciar la formació i el reciclatge de professionals en l’atenció al client i la qualitat de servei en el sector del comerç.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) signen un conveni de col·laboració

Moment de l'acte de signatura

Amb aquest conveni, les tres entitats treballaran conjuntament per al desenvolupament d’accions de formació lingüística en el marc del programa transversal del Govern de la Generalitat de Catalunya en el sector del comerç, amb l’objectiu de garantir la qualitat i la bona imatge dels establiments del país. El pla de formació anirà adreçat prioritàriament als treballadors i treballadores dels sectors de la restauració, les fleques, l’hoteleria, el comerç –moda i complements- i els supermercats. Un altre objectiu del conveni és garantir el dret del client d’ésser atès oralment i per escrit en català per tal d’assegurar el compliment del marc legal vigent.

El CPNL assumirà la preparació de la formació lingüística del pla i formarà el professorat necessari per al desenvolupament dels cursos, d’acord amb la disponibilitat pressupostària i en cooperació amb el Servei Lingüístic de la Confederació de Comerç de Catalunya.

El CCAM facilitarà la infraestructura, els locals i els materials necessaris per al desenvolupament dels cursos.

La CCC desenvoluparà la formació específica sectorial per aconseguir una millora de les competències i qualificacions professionals del personal del sector comercial, i si s’escau, mitjançant el seu Servei Lingüístic, les activitats formatives per al coneixement de la llengua catalana que li siguin encomanades pel CPNL.

Aquest conveni consolida la voluntat de col·laboració de les tres entitats per promoure l’ús social del català com a llengua pròpia i oficial de Catalunya i de contribuir a l’aplicació de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.


La Confederació de Comerç de Catalunya és l’organització més representativa del comerç català i aplega actualment uns 350 gremis i associacions, que alhora representen 90.000 comerciants i botiguers de Catalunya.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) és un organisme vinculat al Departament d’Empresa i Ocupació, que te per objectiu atendre les necessitats de tres sectors amb identitats pròpies. El Consorci gestiona les polítiques públiques de promoció d'aquests sectors a Catalunya, i treballa per enriquir les sinergies i la participació de tota mena d’institucions i actors socials vinculats amb el Comerç, l'Artesania i la Moda

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.


Barcelona


Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes