25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 23 de març de 2007

El Govern de la Nova Caledònia s’interessa per la política lingüística a Catalunya

Una delegació de Nova Caledònia, encapçalada per la vicepresidenta Déwé Gorodey ha volgut conèixer les polítiques de promoció de la llengua catalana
El Govern de la Nova Caledònia s’interessa per la política lingüística a Catalunya

Una delegació del Govern de la Nova Caledònia presidida per la vicepresidenta de Cultura, Tradicions, Ciutadania i Condició Femenina, Déwé Gorodey, ha visitat la Secretaria de Política Lingüística per conèixer el model polític de la Generalitat en matèria de promoció de la llengua catalana.

Actualment el Govern de la la Nova Caledònia està començant a treballar per a la protecció de les llengües kanak i volen conèixer experiències d’altre països. El passat mes de gener va crear l’acadèmia de les llengües kanak (ALK) amb els objectius de fixar-ne les regles d’ús i promoure el desenvolupament del conjunt de les llengües kanak.

La Secretaria de Política Lingüística s’ha compromès a oferir-los informació sobre materials didàctics, recursos lingüístics, publicacions i informació sobre el programa Voluntaris per la llengua.

Han acompanyat la vicepresidenta, els senyors Leon Wamytan, director general dels Serveis de l’Administració, Wéniko lhagé, encarregat de la missió per a les llengües kanak, Sylvain Pabouty director del Gabinet de la Vicepresidenta, i Lluís Bernabé, membre de Linguapax Pacifique.


Oficina de Premsa de la Secretaria de Política Língüística

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes