25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimarts, 6 de desembre de 2011

La presència del CPNL a la Fira SMAP Expo, un èxit

Des de l'espai compartit amb la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura dins l'estand de la Generalitat de Catalunya, coordinat per la Direcció General d'Immigració del Departament de Benestar Social i Família, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va gaudir d'una gran afluència de públic els tres dies de la fira.

La presència del CPNL a la Fira SMAP Expo, un èxit

Yvonne Griley acompanyada de diverses personalitats a la inauguració de la fira

D'una banda, contínuament s'explicava l'oferta de cursos de català, especialment les noves opcions a partir del curs en línia Parla.cat, i es lliurava informació a moltes persones interessades a apuntar-s'hi. D'altres persones ja eren alumnes del Consorci que s'interessaven pel Voluntariat per la llengua (VxL) com a programa que, una mica més endavant, podrà facilitar-los la incorporació final com a parlants del català.

També des de l'estand veí de l'Ajuntament de Barcelona, soci fundador del Consorci, es lliuraven fulls informatius dels cursos de català del CNL d'aquest municipi.

El públic assistent, majoritàriament familiar, posava en evidència com els fills, infants i joves, ja parlen un català fluid, après a l'escola, i els pares i les mares van tenint cada cop més interès per fer-ho.

A l'altre angle de l'estand s'hi trobava l'espai d'activitats de la Generalitat, on divendres i dissabte el CPNL va fer des del “tastet de parelles lingüístiques”, que consisteix a seure uns minuts i experimentar el que viuen les parelles lingüístiques, o entrevistes a alumnes i aprenents del Consorci d'origen marroquí que explicaven la seva experiència, o lectura de poemes, fins a un joc molt entretingut que presentava les publicacions Parlem català des de l'àrab i Parlem català des de l'amazic. Després de l'activitat, moltes persones van animar-se a inscriure's al Voluntariat per la llengua o als cursos de català.

La participació de voluntaris, aprenents, entitats, dinamitzadors de Voluntariat per la llengua i altres tècnics dels CNL de Barcelona, de l'Hospitalet de Llobregat, del Prat de Llobregat, de Santa Coloma de Gramenet, de Cornellà de Llobregat i del CNL Eramprunyà, coordinats per la responsable del programa VxL del Consorci, va fer possible aquesta successió intensa d'activitats que animaven el públic a participar-hi.

Dissabte a les 4 de la tarda la fira va rebre la visita de nombroses personalitats que en van fer la inauguració, entre les quals hi havia la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci, Yvonne Griley, el director general d'Immigració, Xavier Bosch, i el gerent del CPNL, Josep Madorell. Per part de l'Ajuntament de Barcelona, la representació institucional va anar a càrrec de Jordi Martí, regidor de Presidència i Territori, i de Miquel Esteve, comissionat d'Immigració. El cònsol del Marroc a Barcelona, Ghoulam Maichane, i el president de SMAP Grup, Samir El Chammah, van ser la màxima representació marroquina. Els directors generals de Joventut, Antoni Reig, i de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, també van ser presents a la fira.

La fira Smap Expo, que ha tingut lloc els dies 2, 3 i 4 de desembre al Palau Sant Jordi de Barcelona, és un dels esdeveniments que aplega més població d’origen marroquí a Catalunya gràcies, principalment, a l’àmplia oferta cultural i artística que s’ofereix a l’escenari principal, de forma gratuïta i en paral·lel a la fira professional que ocupa l’annex del Palau. La presència en aquesta fira tant visitada pel col·lectiu marroquí (prop de 60.000 persones en tres dies) ha significat un pas més en l'acostament del CPNL a aquest col·lectiu.
 


Àrea de Comunicació
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes