25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dimecres, 30 de novembre de 2011

44 voluntaris lingüístics participen en la I Jornada del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

La I Jornada de Voluntaris Lingüístics del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf s’ha organitzat per reconèixer l’esforç i la dedicació de les persones catalanoparlants que participen en el programa Voluntariat per la llengua

44 persones van participar en la I Jornada de Voluntaris Lingüístics del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf que va tenir lloc el dissabte 26 de novembre, a la Masia d’en Cabanyes (Vilanova i la Geltrú), organitzada pel mateix Centre de Normalització Lingüística. La jornada va servir per reconèixer l’esforç i la dedicació de les persones catalanoparlants que han participat o participen (o tenen la intenció de fer-ho) en el programa Voluntariat per la llengua (com a voluntaris), i per crear un espai de debat i intercanvi en què els assistents van compartir experiències i van aportar propostes de millora del programa.

Aprenentatge mutu

La I Jornada de Voluntaris Lingüístics del CNL de l’Alt Penedès i el Garraf va començar amb la salutació de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, el president del Consell de Centre del CNL, Sergi Vallès, i el representant del Consell Comarcal del Garraf, David Garcia. A continuació, la coordinadora del Voluntariat per la llengua al Consorci per a la Normalització Lingüística, Viqui Sanz, va parlar sobre la filosofia d’aquesta programa, i, tot seguit David Duran va pronunciar la conferència titulada “Es pot aprendre ensenyant?”, per remarcar el fet que el Voluntariat per la llengua és una activitat en què aprenen i s’enriqueixen les dues persones que formen la parella lingüística. Duran és doctor en psicologia i professor de Psicologia en l’Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador del Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals (GRAI).

Després d’una pausa, es van organitzar els espais de debat i d’intercanvi en què els assistents, distribuïts en diversos grups, van tenir l’oportunitat de compartir les experiències personals i de reflexionar sobre els diferents aspectes que conformen el programa Voluntariat per la llengua. A continuació, es van projectar el reportatge “Entrevistes per la llengua”, fet per l’entitat Tallers per la llengua, i un esquetx humorístics que feia paròdia de l’actitud que tenen molts catalanoparlants a l’hora de triar la llengua de conversa quan es relacionen amb persones nouvingudes, elaborat per la Plataforma per la llengua. Finalment es van exposar les conclusions a què havien arribat els diferents grups de treball i el director del CNL va cloure la Jornada i va convidar els assistents a un brindis de comiat.

Posteriorment, la majoria de participants a la jornada van visitar el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, a la Masia d’en Cabanyes mateix. Aquest centre ofereix una visió sobre la història, l'art i la vida quotidiana de la família Cabanyes, una nissaga que va marcar la història del Romanticisme al nostre país.

Per organitzar la I Jornada de Voluntaris Lingüístics, el CNL va comptar amb la col·laboració dels dos consells comarcals, tant el del Garraf com el de l’Alt Penedès, del Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, de Cafès Unic, de la Plataforma per la Llengua i de Tallers per la llengua.

 


CNL de l'Alt Penedès i el Garraf
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes