25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 19 de març de 2007

Extraordinari creixement de participants a Voluntaris per la llengua

Dissabte passat, 17 de març, va tenir lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona l’acte de presentació de l’edició 2007 del programa Voluntaris per la llengua a la ciutat al qual hi van assistir més de 300 persones, entre voluntaris i aprenents. Des que Voluntaris per la llengua es va posar en marxa l'any 2003 i fins a finals de 2006 s'havien constituït 14.418 parelles lingüístiques arreu de Catalunya.

Extraordinari creixement de participants a Voluntaris per la llengua

La voluntària Dolors Castillo i l'aprenenta Maysa Rihani van explicar la seva experiència com a participants del programa Voluntaris per la llengua. - Foto: Jaume Soler

Miquel Pueyo, secretari general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i president del Consorci per a la Normalització Lingüística, i Carles Martí, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, van ser els encarregats d’inaugurar aquesta nova edició de Voluntaris per la llengua a la ciutat de Barcelona.

Miquel Pueyo va destacar l’extraordinari creixement del nombre de ciutadans que participen en el programa Voluntaris per la llengua, ja que “les 1.522 parelles lingüístiques constituïdes l’any 2003 a tot Catalunya s’han incrementat fins a 14.418 a finals de 2006”. Des que el programa es va posar en marxa el 2003, més de 4.000 persones han participat a Voluntaris per la llengua a Barcelona i es preveu que durant el 2007augmentin en un 60% les 530 parelles constituïdes l’any 2006 a la ciutat.

L’aprenenta Maysa Rihani i la voluntària Dolors Castillo van explicar en primera persona l’enriquiment personal que els ha suposat participar al programa Voluntaris per la llengua. “Mentre els meus tres fills aprenguin català a l’escola, tal i com també faig jo, no pateixin, perquè el català no es perdrà”, va afirmar la siriana Rihani.

L’Orfeó Gracienc va finalitzar l’acte amb la interpretació d’un repertori de cançons tradicionals de països com Perú, Bolívia, Croàcia o Marroc que va cloure amb un emotiu Cant dels ocells.

Voluntaris per la llengua té per objectiu posar en contacte persones que volen practicar el català amb persones que volen dedicar 10 hores del seu temps a ajudar-les a practicar-lo. D’aquesta manera, els aprenents milloren la seva capacitat de comunicació en català.Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes