25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Dilluns, 28 de novembre de 2011

Èxit de públic a la Festa per al joc i la joguina en català

Més de 6.000 persones van passar per la 8a edició de la Festa per al joc i la joguina en català, celebrada el passat dissabte al Passeig Sant Joan de Barcelona. Famílies, vianants i persones interessades en la difusió del joc i la joguina en català van acudir a l’activitat festiva que té com a objectiu reclamar que les joguines incloguin el català en tots els suports lingüístics, tant impresos com electrònics.
 

Èxit de públic a la Festa per al joc i la joguina en català

A més de les ja tradicionals activitats per als més petits, tals com jocs, cercaviles, tallers diversos o grups d’animació, la festa d'aquest any va incorporar al programa l'Espai Verbàlia, una competició de paraules i enigmes conduït per Màrius Serra, i la rifa de jocs i joguines en català. També es va llegir diverses vegades el manifest de promoció del joc en català elaborat per la Plataforma per la Llengua i es van repartir cartes als Reis. Enguany s’han editat 30.000 cartes que es distribuiran per escoles, ludoteques, biblioteques, ajuntaments, casals, esplais i botigues d'arreu de l'àmbit lingüístic.

L'acte, impulsat per l’ONG Plataforma per la Llengua, va comptar amb la col·laboració de l'entitat Consum Català i amb el suport de diverses administracions, empreses i mitjans de comunicació. Entre elles, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona, que hi va ser present durant tota la jornada amb un estand divulgatiu del catàleg de jocs en català i informació sobre l’activitat del centre. Diverses personalitats relacionades amb el foment de l’ús de la llengua catalana també hi van assistir, entre les quals hi figuren el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i president del CNL de Barcelona, el Sr. Jaume Ciurana, i la presidenta de Consorci per a la Normalització Lingüística, la Sra. Yvonne Griley.

Segons dades recollides per la Plataforma per la Llengua, al mercat hi ha uns 750 jocs i joguines que inclouen el català com a mínim pel que fa a les instruccions, en la capsa, l'embolcall o en les característiques de la joguina, és a dir, en els taulells, llengua amb què parlen, etc. Aquesta xifra s'estima que representa el 6% de l'oferta que hi ha al mercat. Com a complement a l'activitat que realitza en favor de la introducció del català als jocs i les joguines, la Plataforma per la Llengua posarà en funcionament a partir de l'any que ve un lloc web de la joguina en català.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes