25 anys fent bategar el català

Centres


Notícies del CNL

Divendres, 16 de març de 2007

Català a taula

Català a taula és un programa per estendre l’ús de la llengua catalana en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració i especialment entre la població nouvinguda que treballa en el sector. Un dels eixos del programa és el curs d’atenció al públic per a cambrers i cambreres. Es tracta d'un curs gratuït per promoure l'ús oral de la llengua.
Català a taula

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona ha creat el programa Català a taula per posar a l’abast de bars i restaurants els recursos necessaris que els permetin augmentar l’ús del català, ja que actualment a molts d’aquests establiments de Barcelona el client no pot ser atès en llengua catalana perquè les persones que hi treballen no tenen els coneixements lingüístics suficients per fer-ho. En aquest context, fomentar l’ús del català i sensibilitzar el sector de la restauració per què prengui consciència de la necessitat de poder atendre el públic en català i castellà, són els objectius d’aquesta campanya.


Curs de català a mida

Perquè el personal d’atenció al públic dels restaurants també pugui atendre en català, cal incentivar i potenciar-ne l’ús oral i el seu coneixement. Per aquest motiu es va crear el curs de català oral d’atenció al públic per a cambrers i cambreres amb dues finalitats clares: que el personal que treballa en aquest sector tingui la capacitat d’atendre els clients en català i que l’ús de la llengua es generalitzi també en les comunicacions escrites més bàsiques (menús, plats del dia, ofertes, etc.).

El curs consta de 20 hores lectives, que s’adapten a les necessitats horàries de les organitzacions, distribuïdes en deu sessions de dues hores cadascuna. Totes les unitats es desenvolupen a partir de situacions comunicatives


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes